Haftanın ilk mesai gününden itibaren Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ın talimatı ile başlatılan pilot uygulamanın daha sonraki aşamalarda sahada görev yapan diğer tüm yaya ve vasıtalı ekiplere de uygulanacağı belirtildi.
Trafik Zabıta otosunun dikiz aynasının yanına monte edilen ve aynı zamanda ses kaydı da yapabilen kamera sistemi sayesinde elde edilen verilerin arşivlenerek silinmeden bir ay muhafaza edileceğinin de altı çizildi. Söz konusu uygulamayla; tarafların kendilerini kontrol etmesinin sağlanacağı gibi, rutin trafik denetimleri esnasında ki olağan itirazların da önüne geçileceği ifade edildi.
“Sistem, vatandaşı da memuru da koruyor”
Geliştirilen teknoloji sayesinde sistemin hem vatandaşı hem de memuru koruyacağını belirten Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar uygulama hakkında şunları söyledi:
“Trafik zabıta ekibimizce, denetimlerin daha şeffaf ve düzenli şekilde yapılmasının sağlanması amacıyla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Gökhan Karaçoban’ın talimatıyla başlatılan bu uygulama çerçevesinde ‘Özel hayatın gizliliği’ kuralına azami ölçüde riayet ediliyor. Ekipmana sahip denetim aracında ‘Görüntü ve ses kaydı yapılmaktadır’ yazan bir de tabela bulunuyor. Ayrıca görevli memurlarımızca ‘Yapacağımız tüm işlemler kamerayla kayıt altına alınacaktır.’ denilerek vatandaşlarımız bilgilendiriliyor. Uygulamadaki asıl hedefimiz sürücüye ceza yazmak değil, bilakis onların ceza almasını önlemek. Bu vesileyle de herkesi trafik kurallarına uymaya davet ediyorum.”
Editör: TE Bilişim