AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ 4 gündür grevde olan Alaşehir’de ki Tariş işçilerini ziyaret etti, sorunlarını dinledi ardından da Tariş yetkilileriyle görüşerek uzlaşmayı sağlayarak grevin sona ermesini sağladı. İşçilerle yaptığı görüşme esnasında da uzlaşmanın sağlanacağına olan inancını yineleyen Özdağ,“Öz Gıda İş Manisa Şube Başkanı İsmail Uludağ bey sendika yöneticileri ve işi kardeşlerimizle Ankara’da şahsımı ziyaret ederek sıkıntılarını aktarmışlardı. Bu görüşmemizin ardından Öz-Gıda İş Genel Başkanı Sayın Mahmut Aslan beyi aramıştım, ardından da Tariş Genel Müdürü Yurtcan Birol ve Tariş yetkilileriyle görüşmelerim oldu. Bu görüşmelerimde her iki taraf arasında bir uzlaşma sağlayabilir miyiz diyerek gayret sarfettim. Bugün de yine Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü bey,Sendika Manisa Şube Başkanı İsmail Uludağ bey ve Alaşehir İlçe Başkanımız Ali Rıza bey’le birlikte grevdeki işçi kardeşlerimizi ziyaret ederek sorunlarını bir kez daha dinlemek istedim. İşçi kardeşlerimiz tabi hakları olarak belirli taleplerde bulunuyorlar. Bu görüşmemizin ardından Tariş yetkilileriyle bir kez daha görüştükten sonra uzlaşmanın sağlanacağına inanıyordum. Nitekim de beklediğimiz gibi oldu ve Tariş Başkanı Ali Rıza Türker bey ve Tariş Genel Müdürü Yurtcan Birol bey ile yaptığımız istişare sonucunda işçi kardeşlerimizin yeni haklarına kavuşmalarına da aracılık etmiş olduk. Hayırlısı olsun” diye konuştu.

Manisa’nın bir tarım kenti, Alaşehir’in ise bir üzüm diyarı olduğunu kaydeden Özdağ, “Manisa tarım kenti olmanın yanı sıra aynı zamanda bir sanayi, bir turizm kenti. İnanç turizminin de merkezi. Tüm bunların yanı sıra Manisa şehrimiz aynı zamanda eğitimin merkezi olabilecek potansiyele de sahip. Bu güzide şehrimizle 50 Bin öğrencisiyle Celal Bayar Üniversitemiz var. Selendi ve Gölmarmara ilçeleri hariç 15 ilçemizde de Yüksekokulu mevcut. Demirci, Turgutlu, Salihli ilçelerimizde fakülteler var. Şimdi de Akhisar ve Soma ilçelerinde de fakülte açıyoruz. Bunda ki hedefimiz; başka şehirlerde ki üniversite öğrenimi görecek çocuklarımız Manisa’ya gelsinler. Manisa’da ki çocuklarımız da başka şehirlerde değil kendi şehirlerinde üniversite tahsillerini alsınlar istiyoruz” dedi.

Dünya’da çekirdeksiz sultaniye kuru üzüm ihtiyacının yüzde 85’inin Manisa’da üretildiğini kaydeden Özdağ,“Bu kuru üzümü 26 Avrupa ülkesine satıyoruz. Yaş üzümü ise Rusya’ya ihraç ediyoruz. Bu üretim ise hiç kuşkusuz konusuna vakıf, bilinçli üretimden yana kalifiyeli yetişmiş personel ve çiftçilerimizle sağlanacak. Bu nedenle tarımsal üretimde aktif olarak çok önemli bir konuma sahip olan ister Tariş’e bağlı çalışan işçilerimiz olsun, ister diğer üretim tesislerinde çalışan işçi kardeşlerimiz olsun onların haklarının iyileştirilmesini sağlamak ve daha müreffeh yaşam sürdürmeleri açısından çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarımızın ve gayretimizin karşılığını da Tariş yetkileri ile Tariş’te çalışan işçi kardeşlerimizin arasını bularak ve yeni hakların verilmesine aracılık ederek gördük. Emeğini ortaya koyan, üreten çalışanlarımız ne kadar mutlu, zengin ve sosyal olurlarsa onların çalıştıkları işletmelerde daha çok üretim elde ederler bu üretim de ekonomik kalkınmayı sağlar. İşçi kardeşlerimiz gerçekleşen uzlaşma sonunda iş sahibi olmanın, işlerine devam etmenin, evine ekmek götürmenin bahtiyarlığını yaşamaya devam edecekler. Varılan anlaşma sonucunda işçi kardeşlerimizin ücretlerine 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 18 zam, sosyal haklarına ise yüzde 10 zam yapılması kararı alındı. İşçilerin istediği eşit çalışma hakkı da önümüzdeki günlerde yine temsilciler arasında oluşturulacak komisyonda görüşülerek karara bağlanacak” dedi. 
 

 
Editör: TE Bilişim