AKİGOLAR MI TARZANLAR MI? Kulüpleri büyük yapan nedir? Şampiyonlukları, kupaları yani başarıları mı? Uzunnn yıllara dayanan geçmişleri mi? Devasa statları, tesisleri, binaları, sahaları mı? Milyon dolar bütçeleri mi? Hayır hayır… Kulüpleri büyük ya

AKİGOLAR MI TARZANLAR MI?

Kulüpleri büyük yapan nedir?

Şampiyonlukları, kupaları yani başarıları mı?

Uzunnn yıllara dayanan geçmişleri mi?

Devasa statları, tesisleri, binaları, sahaları mı?

Milyon dolar bütçeleri mi?

Hayır hayır…

Kulüpleri büyük yapan taraftarlarıdır. Taraftarın olmadığı yerde bu saydıklarımın hiçbir anlamı kalmaz.

FİFA bile her yıl en iyi taraftara sahip takımlar sıralaması yapar. Tezahürat, pankart çeşitliliği gibi kriterler koyarak bir sıralama yapar.

Hatta taraftardan öte taraftar gruplarına ihtiyaç var. Takımı ateşleyecek, tezahürat besteleyecek, pankart yazacak, flama asacak, deplasmana gidecek, yağmur çamur dinlemeyecek gruplara ihtiyaç var.

Çarşı (Beşiktaş), Genç Fenerbahçeliler (Fenerbahçe), Ultraslan (Galatasaray), Farozlular (Trabzonspor), Teksas ( Bursaspor), Gecekondu (Ankaragücü), Alkaralar (Gençlerbirliği), Kızılcıklı (Eskişehirspor), Tarzanlar ( Manisaspor), Akigolar ( Akhisarspor) gibi…

Bu sene fazlasıyla takdiri hak eden elbette ki Akhisarspor taraftarı ve Akigolar oldu. Akigolar takımlarını taşımalı sistemle geldikleri Manisa’da sezon boyunca yalnız bırakmadılar ve bu vefalarının karşılığını Süper Lig’de takımlarını tutarak aldılar.

Hem Manisa’yı hem de Ege’yi Süper Lig’de temsil ederek hiçbir çirkinliğe bulaşmadılar ve bütün futbol camiasının sempatisini topladılar.

Sene başında, 19 Mayıs Stadını Tarzanlar’mı yoksa Akigolar’mı daha çok dolduracak diye sormuştum.

Her ikisinin de maçlarının büyük kısmı izledim. Gördüğüm Akhisarspor taraftarının net bir üstünlüğünün olduğu.

Seneye daha organize daha kalabalık olarak tribünü dolduracaklarını tahmin ediyorum. Umarım Süper Ligde uzun yıllar kalırlar ve her geçen sene zevksizleşen ligimize renk verirler.

Manisasporumuz ise az sayıda Tarzanları saymazsak boş tribünlere oynadı maçlarını. Buna rağmen play aff maçlarına kalma başarısı gösterdi.

Şartlar göz önüne alındığında bu çok önemli bir başarıdır. Manisaspor PTT 1. Lig’de transfere en az para harcayan takımlardan biridir. Daha yüksek bütçelerle takım kuranlar play off ta yokken ( Karşıyaka, Urfa gibi) hatta Göztepe küme düşmüşken Manisa’nın Süper Lig yolculuğu mutlu sonla bitmek üzere.

Keşke bu başarıda Taraftarında şöyle büyük, böyle muhteşem katkısı var diye yazabilseydim. Maalesef yok. Buna rağmen bütün bir sezonu affettirme fırsatı var elimizde.

Perşembe günü tribünleri doldurarak Manisaspor’u hep beraber finale taşıyalım.

Süper Lig şimdiden hayırlı olsun…