Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar temasları kapsamında ilk olarak Manisa Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Şube Müdürlüğü hizmet binasını ziyaret etti. Akhisar Koordinatörü Doğan Ensivri ve Koordinasyon Şube Müdürlüğü personeli ile vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Ergün, müdürlük çalışanlarıyla selamlaştı, ‘iyi çalışmalar’ dileklerini iletti. Ziyaretin ardından Gıda Bankası’nın sembolik açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Başkan Ergün’ün yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir ve MASKİ’de görev yapan daire başkanları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. ‘Yoksulun yanında, muhtacın hizmetindeyiz’ sloganıyla yola çıktıkları Gıda Bankası projesini Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte 17 ilçede hayata geçirdiklerini belirten Başkan Ergün, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Gıda Bankası ile ilgili bilgiler verdi.
İhtiyaç Sahibi İçin Kış Rahat Geçecek
Gıda Bankası başvurularını alırken kul hakkı yememek, yedirmemek ve yardımın doğru insana ulaşmasını sağlamak için görevlilerin kapı kapı dolaşarak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Sıcak yemeğinden kömürüne, asker yardımından Ramazan erzakına kadar ihtiyaç sahibi olan ve bakacak gücü olmayan her vatandaşımızın yanında, yakınında olduk. Yeni yıldan itibaren tüm ilçelerimizde hayata geçirmeyi planladığımız yatalak ve 65 yaş üstü yalnız yaşayan vatandaşlarımız için Manisa merkezinde başlattığımız ‘Evde Bakım Hizmeti’ni sürdürüyoruz. Akhisar Gıda Bankası’ndan 464 gerçek ihtiyaç sahibi kardeşimiz alışveriş yapıyor. Bu kardeşlerimiz, kendilerine verdiğimiz kartlarla Gıda Bankası’nda bulunan 16 kalem kuru gıda, 8 kalem süt ve süt ürünü ile 11 kalem temizlik ürününden ihtiyacı doğrultusunda gönlünce alışveriş yapıyor. Malum, önümüz kış. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için Gıda Bankamıza 800 çift ayakkabı gönderdik. Özellikle çocuklarımız kışın okullarına rahat gidebilsinler diye bu güzel çalışmayı yaptık” dedi.
“Yolumuz hak yolu”
Sözlerini Hadis-i Şerif ile tamamlayan Başkan Ergün, “Peygamber Efendimiz (SAV) bir hadisinde şöyle buyurmuş; “Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu tehlikede yalnız bırakmaz. Kim kardeşinin ihtiyacını görürse, Allah da onun ihtiyacını görür. Kim bir Müslüman’ı bir sıkıntıdan kurtarırsa, Allah da o sebeple onu kıyamet gününün sıkıntısından kurtarır. Kim bir Müslüman’ı örterse, Allah da onu kıyamet günü örter.” Biz bugün bu üç felsefe ile hareket ediyoruz. Bizim yolumuz hak yolu, doğruluk yoludur. Allah bizi peygamberimizin bu güzel mesajından ayırmasın. Allah milletimizi yüceltsin ve bizlere milletimize hizmet etmek için güç kuvvet versin. Akhisar Gıda Bankamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize açılış törenimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Vatandaşlardan Başkan’a Teşekkür
Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde Akhisar Gıda Bankası’nın açılış kurdelesini Başkan Ergün, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte kesti. İhtiyaç sahibi vatandaşlar ile mahalle muhtarları, açılışın ardından Başkan Ergün’ün yanına gelerek, hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Açılış töreni, günü ölümsüzleştiren hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle son buldu.
Editör: TE Bilişim