Türkiye'de domuz gribi vakaları ve bu vakaların getirdiği ölümler artıyor. Geçtiğimiz günlerde Manisa'da 1 kişi domuz gribi şüphesiyle getirildiği Manisa Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Manisa'da yaşanan bu ölümün nedeninin domuz gribi olduğu da uzmanlar tarafından açıklanmıştı. Şimdi de Manisa'nın Akhisar İlçesinde bir kişide H1N1 virüsü tespit edildiği öğrenildi. Bu durum ilçede vatandaşların ve hastanedeki hastaların panik yaşamasına neden oldu. 

Manisa'nın Akhisar İlçesinde Mustafa Kirazoğlu Hastanesinde domuz gribi şühesiyle bir kişinin tedavi altına alındığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Grip salgını nedeniyle Mustafa Kirazoğlu acil  servisine başvuran ancak yapılan tektikler sonucunda H1N1 virüsü tespit edilen bir kişinin karantinalı tedavi altına alındı.

İlçede bu durum panikle karşılandı. Vatandaşlar önlem amaçlı maske taktı.

Ülke genelinde paniğe neden olan bu konu ile ilgili Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada 'Domuz gribi' denilen H1N1 virüsünün aslında normal bir salgın olduğu ve bir çok kişinin bu hastalığa yakalandığı belirtilmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada panik olunmaması gerektiği de eklenmişti. 

Editör: TE Bilişim