Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve UNİCEF tarafından yürütülen program kapsamında, başarılı uygulamalarından dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından Özel Akhisar Hastanesi’ne "Bebek Dostu Hastane" ödülü verildi.

Yapılan ödül törenine; Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Müdür Yardımcısı Dr. Galip Köroğlu, Şube Müdürü Dr. Mine Bayık, Dr. Rukiye Kural Atak, Yasemin Karslı, Özel Akhisar Hastanesi Genel Müdürü Ertan Semerci, Mesul Müdür Uzm. Dr. Necati Çakal, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülsüm Arsoy, Özel Akhisar Hastanesi çalışanları katıldı.

Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay yaptığı açıklamada, "Özel Akhisar Hastanemiz Sağlık Bakanlığının belirlediği Bebek Dostu Hastanenin kriterlerini sağlayarak bebek dostu hastane olmuştur. Bugün de bakanlık tarafından hazırlanmış Bebek Dostu Hastane plaketini kendilerine takdim etmek için geldik. Ülkemizde ve bütün dünyada anne ve bebek ölümleri sağlık göstergelerinin en önemli göstergesidir. İlimizde yaptığımız birçok çalışmalarla bebek ölüm oranlarını geçtiğimiz yıl 7.2’ye indirdik. Şuan ki oranımız da 6.9 seviyelerinde. Bu Türkiye ortalamalarının oldukça altında ama bizim hedefimiz binde 5’in altına indirmek. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Burada da bütün Özel Akhisar Hastanesinin yönetimine, personeline bu konuda ki destek ve katkıları için ve hastaneyi bakanlığın belirlediği uygun kriterlere getirerek bebek dostu hastane haline getirdikleri için, bebek beslenmesine ve anne sütüne verdikleri önem için teşekkür ediyorum. Akhisar ve bölge halkı için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"Bebek Dostu Hastane" ödülünü Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay’dan alan Özel Akhisar Hastanesi Genel Müdürü Ertan Semerci, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bebek dostu hastane çalışmaları hastanemizde 2012 yılında başladı. 2014 yılında Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerle, Sağlık Bakanlığı, UNİCEF ve WHO’nun kriterlerini yerine getirdiğimiz için bebek dostu hastane seçildik. Amacımız emzirmenin önemini vurgulamak, sürdürmek ve korumaktır. Doğum oranının yüksek olduğu bölgemizde halkımızı ve personelimizi anne sütü ile beslenmenin önemi konusunda bilinçlendirmek, konu ile ilgili eğitimleri vermek kurumumuzun bebek dostu hastane olma yolundaki en önemli adımlarıdır. Tüm bu süreçler hastane yönetimi ve bebek dostu hastane eğitimi destek ekibi tarafından sürdürülmekte, desteklenmekte ve değerlendirilmekte olup devamlılığı için gerekli planlamalar ve güncellemeler yapılmaktadır. Amacımız Bebek Dostu Hastane olarak bebeklerimize ve annelerine en iyi hizmeti vermektir. Sağlıklı nesiller emzirilen bebeklerden oluşacaktır. Ayrıca çok yakında açılacak ek binamızla birlikte yeni branşlar, deneyimli hekimler ve nitelikli çözümler ile multidisipliner bir yapıda hizmet sunumumuzu genişleteceğiz."

Editör: TE Bilişim