Manisa Valiliği’nin destekleri ile Akhisar Belediyesi, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kazı Başkanlığı işbirliği ile Tepe Mezarligi olarak bilinen ve Manisa’nin Akhisar Ilcesi’nde bulunan Antik Thyateira Kenti'nde geçtigimiz yıl Kasım ayında başlanan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Tarihi mekandaki hummalı çalışmalar Roma Donemi'ne ait sütunlu cadde kısmında yogunlaşmış durumda. Aslına uygun olarak yapılan restorasyon calışmalarının önümüzdeki aylarda tamamlanması hedefleniyor.

Akhisar Müzesi karşısında bulunan Tepe Mezarlığı Örenyeri’ndeki restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilen alanın ziyaretçi sayısında da ciddi bir artış olacağı tahmin ediliyor. 

Thyateira: 
Akhisar ilçesinin antik çağdaki ismi. Kent, Lidya devletinin ve Pergamon Krallığı'nın en önemli yerleşimlerindendir. Roma İmparatorluğu boyunca, Bizans dönemine kadar kent bu isimle anılmıştır. Aziz Pavlus tarafından Batı Anadolu'da kurulan 7 kiliseden (Hristiyanlığın ilk yedi kilisesi) biri de Thyateira kentindedir. Thyateira kentine ait kalıntıların bir bölümü bugün Akhisar Kent Merkezi'nde bulunan Tepe Mezarı mevkinde görülebilmektedir.

Editör: TE Bilişim