Manisa’nın Akhisar ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan 24 derslikli Akhisar Aliya İzzebegoviç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi resmi törenle açıldı.

Bosna-Hersek’in bilge lideri Aliya İzzetbegoviç isminin verildiği okulda 9. sınıflarla birlikte; Bilişim Teknolojileri Bölümü, Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü ve Makine Teknolojileri Bölümü bulunan 602 öğrenci kapasiteli okulun açılışına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Akhisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, okulun motorlu araçlar teknolojisi atölyelerini yaptıran hayırsever Mehmet Şerafettin Yazar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı. Sözlerine geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleşen hain terör saldırısını kınayarak başlayan AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, “Ankara’daki alçakça saldırı sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun ve bugüne kadar ki tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar ve ailelerimize baş sağlığı diliyorum. İnşallah ülkemiz bundan sonra böyle büyük felaketler yaşamaz. Bizim birliğimize, beraberliğimize kastedenler var. Türkiye’de huzuru bozmak isteyenler var. Artık Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye yeni Türkiye, öyle 3-5 patlamayla veya terör saldırılarıyla huzuru kaçırılacak bir ülke değil. Yıllarca bizi terörle oyaladılar, bizi bölmek istediler, bizim hızımızı kesmek istediler. Gençlerimize solcu, sağcı dediler. Yıllar geçti bizi alevi ve sünni ile oyalamak istediler. Şimdi ise bizi Türk-Kürt çatışmasına çekmeye çalışıyorlar. Biz artık bu oyunları gördüğümüzden, ders aldığımızdan dolayı bunların tuzağına düşmeyeceğiz. Bu can bu tende olduğu sürece bu teröristlere gereken dersi vereceğiz. Hangi deliğe saklanırsa saklansınlar onları bulup yargıya teslim edeceğiz. Eğer teslim olmazlarsa da bulundukları yere onları gömmek bizim boynumuzun borcudur. Bizim bu tuzaklara düşmememiz için eğitime büyük önem vermemiz lazım. Biz iktidara geldiğimiz günden itibaren bütçede ki en büyük payı eğitime ayırdık. Çünkü geleceğimizi teminat altına almak istiyorsak gençlerimizi eğitmemiz lazım. Türkiye’yi geliştiriyoruz. Akhisar’ımızı da Türkiye’nin gerisinde bırakmıyoruz. Buraya gelirken tren yolunu geçerek geldik. Artık tren yolu Akhisar’ı 2’ye bölmeyecek. Tren yolunu artık şehir dışına alıyoruz. Artık Akhisar AK Parti ve sizlerin sayesinde tek ve bütün bir şehir olacak” dedi.

Okula isminin verildiği Bosna-Hersek lideri Aliya İzzet Begovic’in değerlerinden hiç bir zaman taviz vermediğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ "14 yıl Yugoslavya’da hapishanelerde kaldı. Sadece inandığı değerler uğruna. Sonra orada katliam oldu ve direndiler. Türkiye hep onların yanında oldu. Böyle güzel bir insanın ismini buraya verdikleri için kaymakamımıza, belediye başkanımıza, milli eğitim müdürümüze ve buraya katkıda bulunan herkese ne kadar teşekkür etsem azdır. İnsanların ömrü anıldıkları kadardır. Aliya İzzet Begovic sonsuza kadar anılacaksın ve Avrupa’nın göbeğinde Bosna Herkes bağımsız bir devlet olarak yaşamaya devam edecek. Bizler oku diyen bir dinin mensuplarıyız. Okuduk ve büyük medeniyetler kurduk. Bugün islam dünyasında bütün zenginlikler var. Doğalgaz, petrol, altın, su, toprak ama insan gücü, akıl ve gönül eksik. Bunları tamamlayacak olan beyin göçünü, beyin gücüne çevirecek olan ülkelere ihtiyacımız var. Gençlere bileğinizde sanatınız olsun diyorum. Geçmişte imam hatip liselerinden intikam almak için meslek liselerini ihmal ettiler. Ara elemanlarımızı öldürdüler. Katsayı adaletsizliğini yaptılar. Buradan mezun olan çocuklarda doktor, öğretmen, mühendis olsun istiyorum. Organize sanayilerimizde bizim ara elemanlarımız yok. Bunu gidermek için kanun çıkarttık. Organize sanayiler endüstri meslek liseleri kurarlar, tam burslu olarak öğrenci okuturlar, öğretmenlerin maaşını da onlar verirler. Şimdi Manisa’da organize sanayi yaptı ve bin kişi tam burslu okutuyor. Çocuklarımız oradan mezun olunca Bosch’ta, İndesit’te, Vestel’de ekmek buluyorlar. Biz şirketler böyle okullar yaparlarsa yüzde 100 vergi muafiyeti getiriyoruz diye kanun çıkardık. Kişilere de getirmek için kanun çıkarıyoruz." diye konuştu.

Akhisar’da tarım sektörü, ulaşım sektörü ve sanayi sektöründe çok güzel gelişmeler yaşadıklarını dile getiren Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ise şöyle konuştu:"Bu gelişmelerin temelinde eğitimde ki yatırımlar yatıyor. Bu yatırımların sürdürülebilir olmaması halinde diğer sektörlerde ki gelişmelerin kalıcı olabilme ve büyüme şansı kesinlikle yok. Son 10 yılda eğitim sektöründe fiziki imkanların tamamlanmasında akıllı tahta kullanılması, öğrencilere tabletler, ücretsiz ders kitabı dağıtılması, bilişim sınıflarının oluşturulması, yurt ve pansiyon sayılarının arttırılması gibi değişimleri hep beraber yaşadık. Organize sanayi bölgesinde son birkaç yıl içerisinde uluslararası düzeyde birçok yatırımın olduğuna şahit olduk. Sayısal olarak 3 binlere kadar ulaşan istihdam rakamlarına ulaştık. Yaklaşık olarak 250 civarında Akhisarlı hemşerimiz Manisa’da ki fabrikalarda çalışmak için gidiş - geliş yaparken son 1 yıllık dönemde Akhisar’da organize sanayi bölgesinde faaliyete geçen işyerlerinde çalışmaya başladılar. Bu çok güzel bir gelişme. Organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak için yer talep eden yatırımcıya maalesef yerimiz yok diyoruz. Eğitimde sadece kamu yatırımlarını değil yine bir özel eğitim kurumunun ilçemizde faaliyete geçtiğine şahitlik ettik. Gençlerimiz bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmek suretiyle ülkemizi bugün ki konumundan çok çok daha iyi noktalara getirmek için ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerdir. 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyıl başlarında balkanlarda yaşanan elim hadiselerin sonucu olarak bugün Suriye’den gelen milyonlarca insana kucak açtığımız gibi Bosna Hersek’ten gelen insanlara da kucağımızı açmıştık. İlçemizde de Bosna Hersek’ten gelen kardeşlerimiz yaşamakta. Diğer taraftan Ayvaz Dede, Şeyh İsa gibi ortak bir yönümüz ve beraber inşa ettiğimiz ortak bir medeniyetimiz var. Her ne kadar ayrı coğrafyalarda yaşasak da gönül coğrafyasında aynı iklimi paylaşıyoruz. Her konuda katkılarını yanımda gördüğüm değerli milletvekillerimize ilçem adına teşekkürlerimi sunuyorum."

Konuşmaların ardından tüm protokol üyelerinin katılımıyla okulun açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri, okulun sınıf ve atölyelerini gezerek öğretmenlerden bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim