Haber: Ahmet Ünsal

2011-2012 Sezonunda şampiyon olarak şampiyon olarak 2012-2013 futbol sezonunda Hamza Hamzaoğlu Teknik Direktörlüğünde Süper ligde mücadele eden Akhisarspor, 7 Sezon süper ligdeki macerası 2019 yılında Konya Atiker karşısında berabere kalmasıyla birlikte son buldu.
2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında Spor Toto Liginde mücadele eden Akhisarspor geçtiğim sezon teknik direktör Yılmaz Vural nezaretinde süper lig kapısından dönmüştü.
12 bin kişilik butik stadyumuna sahip olan Akhisarspor, son sezonda üç teknik direktör direktör değişikliği yenilgilere engel olamadı.
Lider Giresunspor deplasmanında aldığı yenilginin ardından Süper ligden sonra Spor Toto 1. Lige de veda etti.
Teknik Direktör Okan Buruk önderliğinde Süper ligin son sezonunda müzesine önce Ziraat Türkiye Kupasını ardından da Galatasaray’ı Süper Kupada yenerek bir sezonda ikinci kupayı elde etti.Avrupa UEFA liginden de mücadele etme başarısı gösteren Akhisarspor şehre böylesine bir heyevanda yaşattı.
Akhisarspor’da çok sayıda yıldız futbolcu geldi geçti.
Yunan asıllı golcü Gekas,Hugo Redelega, Ricardo Vaz Te,Mehmet Akyüz, Bilal Kısa,Caner Osmanpaşa,Mert Yüce gibi isimler forma giyme şansı buldu.
Hamza Hamzaoğlu, Okan Buruk, Mustafa Reşit Akçay, Cihat Arslan,Roberto Carlos, Tolunay Kafkas, Saffet Susiç, Cem Kavçak gibi teknik direktörler görev yaptı.
Akhisarspor’un önce Süper ligden sonrasında da spor Toto 1. Ligine de veda etmesinin arkasında ise teknik direktörlerin yanlış seçimi, yanlış transferler ve taraftarları ile arasının açık olması yönetimin yanlış para politikaları Akpisarspor’un bugünkü kötü sonunu hazırladı.

Editör: TE Bilişim