Türkiye'de sofralık yeşil zeytin pastasının yüzde 70'ine, sofralık siyah zeytin pastasının ise yüzde 30'una sahip Akhisar'dan 10 zeytin firması için 6. Zeytin Yağı ve Teknolojileri Fuarı'nda (Olivtech) 200 metrekarelik stant alanı hazırlanacak. Fuar İzmir'de, 27-30 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenecek 6.Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri (Olivtech) Fuarı'na Akhisar Ticaret Borsası ve Akhisar Ticaret Odası dev stant ile katılacak. C Holü 160 numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlayacak Akhisar, zeytin ve zeytinyağını yine Akhisar'ın ünlü faytonu ile tanıtacak. Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, Akhisar'ın 100 yaşın üzerinde 9 milyon zeytin ağacının bulunduğunu, bunun da zeytin ve zeytinyağındaki köklü geleneklerinin göstergesi olduğunu belirterek, ilçedeki 13 milyon ağaçtan elde edilen zeytin ve zeytinyağı ile Akhisar'ın küresel marka olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. "Zeytin denilince artık akla Akhisar geliyor" diyen Alhat, Akhisar'ın marka değerinin artması üzerine Olivtech için de özel bir stant ile ziyaretçilerin karşısına çıktıklarını söyleyen Alhat, "Zeytin Denilince Akhisar" yazılı faytonun büyük ilgi göreceğini söyledi.

"KÜRESEL PİYASADA BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR"

Akhisar Ticaret Borsası'nın üreticiye yol göstermesinin dışında zeytin ve zeytinyağının tanıtımı için de çalıştığını hatırlatan Alhat, "Olivtech'e marka olma yolundaki firmalarımızın da yoğun ilgi göstermesi bizi mutlu etti. Fuara gelmek için herkes can atıyor. 200 metrekarelik standımızda 10 firmanın tadım istasyonu kurulacak. Türkiye ve yurtdışından pekçok ziyaretçimizi ağırlayacağız. Akhisar'ın hedefi kişibaşı tüketimde 10 kilogram. Bizim zeytin ve zeytinyağımızda sağlıksız hiçbir şey yok. Bunun üstüne bir de çok yüksek kalitede ürün alıyoruz. Üstelik Türkiye'nin en fazla çeşitlilik gösteren ağaçlara da yine biz sahibiz. Dünya tercihinde ilk sırada yer alan yeşil zeytinin yanısıra Akhisar tirilye yine küresel piyasada büyük ilgi görüyor. Eğer Akhisar zeytini yemediyseniz, eğer Akhisar'ın zeytinyağından tatmadıysanız, inanın çok güzel bir lezzetten mahrum kalmışsınız demektir" diye konuştu.
Alhat, Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile zeytin ihracatında da üst sıralara çıkacaklarını söyledi. Organize sanayi bölgesinde hem standartların hem kalitenin artması için Ar-Ge çalışmalarının yapılacağını belirten Alhat, "Zeytin ve zeytinyağında inovasyonu kullanarak bir çok yeniliğe ev sahipliği yaptık. Attığımız bu adımlar ilgi gördü ve sektörde haklı bir yere geldik. Şimdi bunu bir üst noktaya taşıyacağız. Organize sanayi bölgesi bunun adımlarından yalnızca biri. Türkiye'de ilk olacak sanayi bölgesi, Akhisar'ın dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak" dedi.
Editör: TE Bilişim