Manisa Büyükşehir Belediyesi aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında “Abim Geldi” adlı tiyatro oyununu Akhisarlı sanatseverlerle buluşturdu. Baştan sona eğlenceli geçen 2 saatlik oyun, Akhisarlı vatandaşları gülmekten kırdı geçirdi.

Volkan Severcan, Yeliz Şar, Bekir Aksoy, Melda Gür, Elvin Levinler ve Seyhan Şaşko’nun rol aldığı “Abim Geldi” adlı tiyatro oyunu Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin aylık kültür sanat etkinlikleri kapsamında Akhisar’da sahne aldı. Geliri Türkiye Yardımseverler Derneği’ne verilecek olan ‘Abim Geldi’ oyunu Akhisar Belediyesi Sinema Salonu’nda sahnelendi.

Oyunu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Akhisar Koordinasyon Şube Müdürü Doğan Ensivri, Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri ve çok sayıda Akhisarlı sanatsever izledi.

1970’lerde İstanbul’un Cihangir semtinde oturan Tansu’nun farklı ülkelerin hava yollarında çalışan üç hostesi evlenme vaadiyle kandırarak birbirinden habersiz idare etmeye çalışmasını konu alan iki perdelik oyun, Akhisarlı sanatseverlere kahkaha dolu bir gece yaşattı. Oyunun sonunda sanatçıların performansı ayakta alkışlandı.

 ‘Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Önemli’

Oyunculara teşekkür eden Genel Sekreter Halil Memiş, “Manisa merkez olmak üzere birçok ilçemizde ‘Abim Geldi’ sahnelendi. Her gittiği ilçede büyük beğeni toplayan oyunu bugün biz de Akhisar’da izledik. Ben oyunu daha önceleri de izlemiştim. Her izlediğimde de daha çok güldüm ve keyif aldım. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını da sizlere iletmek istiyorum. Belediyecilik farklı bir şey, sosyal ve kültürel faaliyetler ile insanın gönlüne hitap etmek gerekiyor. Oyuncularımız bizlere bunu çok iyi yansıttılar. Sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

‘Akhisar’a Birçok Oyun Gelmeli’

Oyunda Kamuran rolüyle seyirci karşısına çıkan Volkan Severcan, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne kendi adıma ve tüm sanatçılar adına teşekkür ediyorum. 32 yıllık meslek hayatımda ilk defa Akhisar’da oynadım. Burada bu kadar güzel seyirci varken umarım birçok tiyatro buraya gelir ve oyun oynar. Böyle güzel bir seyirciye oynadığımız için çok mutluyum” diye ifade etti.

Oyun 56 Öğrenciye Burs Sağlayacak

Türkiye Yardımseverler Derneği Akhisar Şube Sorumlusu Nursel İzmirlioğlu ise, “buradan alacağımız geliri öğrencilere burs olarak veriyoruz. Her ay 56 öğrencimize burs veriyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, öğrencilerimizin Şubat burslarını yatırmış olacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim