Seğirdim köyündeki etkinliğe Milletvekili Bakırlıoğlu birlikte Akhisar Kadın Kolları Başkanı Fatma Celebci, İlçe Başkanı Umut Çavuş ve CHP kadın kolları üyeleri katıldı.

Zeytin bahçelerinde çalışan tarım işçisi kadınlarla da bir araya gelen CHP’li Bakırlıoğlu zeytinde, kirazda, üzümde, yaprak toplamada, çapada kadınların yıl boyunca çalışmalarına karşın sosyal güvencelerinin olmaması kadınlara büyük haksızlıktır dedi.

Kadınlar burada Milletvekili Bakırlıoğlu’na “Geçim şartları zor, güvencemiz yok. Aç ve açıkta kalmayalım, çocuklarımızı okutalım yeter” diyerek yaşadıkları sıkıntıları anlattılar.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu yaptığı açıklamada, "Kadın istihdamında, tarım ilk sırada yer almasına rağmen, kayıt dışı çalışmanın da en fazla olduğu sektördür.

Kırsal da yaşayan, çalışan, üreten, gıda ihtiyacımızı sağlayan kadınlara kendi yeteneklerini geliştirme fırsatı bu güne kadar sağlanamadı. Kadınlarımızın ne yazık ki birçoğu ilkokul mezunu. Hala sadece ucuz iş gücü olarak görülmekte ve emekleri istismar edilmektedir.

Kadınlar, kendi tarım alanlarında da üretimin içinde yer almalarında karşın ücretsiz aile işçisi olarak çalışmaktadırlar.

Tarımda çalışan kadınların %70’i ücretsiz aile işçisi konumundadır.

Üretimin içinde olan, üreten, aile ekonomisine katkı sağlayan kadınların sosyal güvenceden yoksun çalışması alışılagelmiş olağan bir durum olarak görülmemelidir.

Tarımsal üretimde kadın emeği oldukça önemlidir. Kırsalda kadın kendi tarlasını ekip biçmekte, bağında, bahçesinde ürün yetiştirmekte, ahırında, ağılında süt sağmakta, hayvanına bakmakta, ve bunların yanında evinin bütün işlerini yapmaktadır.

Bir emekçi olarak kırsalda yaşayan her kadın mutlaka sosyal güvenlik kapsamına alınmalıdır.

CHP Milletvekilleri olarak tarımda kendi adına çalışan kadınların çiftçi Bağ-Kur’lusu olarak sosyal güvenlik kapsamına alınması ve primlerinin yarısının devlet tarafından karşılanması için verdiğimiz bir kanun teklifi var.

Mecliste grubu bulunan tüm siyasi partilerin bu teklife destek vermesi tarımda ücretsiz aile işçisi olarak çalışan kadınların sosyal güvenceye kavuşturulması için önemli bir adın olacaktır.

Türkiye’nin önceliği kadın istihdamını artırma ve tüm kadınları sosyal güvenceye kavuşturmak olmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Seğirdim köyündeki kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlayan CHP’li Bakırlıoğlu Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasi alanlarda ilerlemesi, kadının toplum içinde, çalışma yaşamı içerisinde hak ettiği yere ulaşmasıyla mümkün olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim