Akhisar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Akhisar Ticaret Borsası öncülüğünde, Akhisar Kaymakamlığı, Akhisar Belediyesi, Akhisar Ticaret Odası, Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü, Akhisar Ziraat Odası, Hasat Türk Gazetesi, Zafer Kalkınma Ajansı, Akhisar Celal Bayar Meslek Yüksekokulu Zeytincilik Bölümü Öğretim Üyeleri iş birliği ile hazırlanan "2053 vizyonunda Akhisar Tarımı" konulu panel Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.

Televizyoncu ve sunucu İsmail Uğural moderatörlüğünde yapılan Akhisar’ın 2053 hedeflerine doğru tarım vizyonu isimli panelde Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Kılıç, Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Çabuk ve Akhisar Ziraat Odasından Aytekin Değirmenci konuşmacı olarak katıldı.

Akhisarlı mahalle muhtarları ve çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği panelin açılış konuşmasını TOBB Akhisar Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şükran Füzün yaptı. Toplantının asıl gayesinin uzun vadede yol arkadaşlığı yapmak olarak ifade eden Füzün, Akhisar’ın bir sonraki aşamaya taşınması, Akhisar’ın daha kuvvetli, daha verimli topraklarını en iyi şekilde kullanması toplantının ortak amacını oluşturduğunu kaydetti.

Kadınların ve dolayısıyla bütün toplumun ekonomiye kazandırılması adına yola çıktıklarını ifade eden Füzün, “Biz darbelere darbe yapan milletiz. Ülkemizde yaşanan her türlü olumsuzluğa hainlere dur diyebilen insanlar olduğumuzu gösterebildik. Bu darbenin sonrasında ben ekonomik bir kurulda çalışıyorum. TOBB bünyesinde kurulumuz kadınların dolayısıyla tüm toplumun ekonomiye kazandırılmasını hedefliyoruz. Ekonomisi iyi olmayan ülkeleri şuanda dünya coğrafyasında baktığımız da çok net görebiliyoruz. Gelinen noktada şu yakın zamanda yaşanan 15 Temmuz kabusunun tek sebebi var. Bizim masaya yumruğumuzu istediğimiz gibi vurmak istememizdir. Büyük Türkiye Cumhuriyetinin 1938’lerde Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi milli ekonominin temeli tarımdır diyerek başlattığı hareketin aynı anlayışla sürdüremeyişimizdir” ifadelerini kullandı.

Panel Moderatörü İsmail Uğural böyle bir panelin Türkiye’de ilk kez bir ilçede yapıldığını ifade ederek buradan çıkacak sonuçların önemine değindi ve panelistlerden ilk sözü Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya verdi.
Akhisar’da tarihi bir toplantıya tanıklık yaptıklarını ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, toplantı sonunda bir model ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Akhisar’ın çok önemli potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Hızlı, Akhisar’ın tarımsal anlamda en fazla çiftçisinin olan bir yer olduğunu kaydederken, "Tarımsal anlamda önemli potansiyellerimizi nasıl daha iyi hale getirebiliriz bunları konuşacağız" ifadelerine yer verdi.
Akhisar’ın ciddi bir insan potansiyeline sahip olması tarım ve hayvancılık kültürünün de var olması ciddi bir avantaj olduğuna vurgu yapan Başkan Hızlı, dolayısıyla bunların hepsinin bir araya getirilip sürdürülebilir bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğini, resmi kurumların yanında diğer ayakların da buna katılması gerekliliğine değindi. Başkan Hızlı toplantı sonucu bir birim kurularak tüm sorunların tek elden yürütülmesi gerekliliğine değindi.
Panelistlerin konuşmalarının ardından soru-cevap kısmında Akhisarlı çiftçiler de 2053 vizyonu üzerinde görüşlerini dile getirdi. Program sonunda Belediye Başkanı Salih Hızlı günün anısına moderatör İsmail Uğural’a plaket takdim ederken toplantının farklı boyutlarda ilerleyen zamanlarda devam edeceği vurgusu yapıldı.
Kaynak: iha