Akgedik Mahallesinde toplanan köylüler kamulaştırma çalışmaları ve çeşitli sorunlar nedeniyle Yunusemre Belediyesi’ne tepki gösterdiler. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka, “Kentliye ev yapacağız diyerek köylünün evlerini başlarına yıkmak istiyorlarsa o evlerin altında kendileri kalır” dedi.   
TOKİ konutlarının yapıldığı Akgedik Mahallesinde vatandaşlar Yunusemre Belediyesi’ne tepkili. Köy meydanında toplanan kalabalık, kamulaştırma ve imar çalışmaları kapsamında köy içinden yol geçirilirken tarım arazileri, zeytinlikler ve evlerin yok sayıldığı idda edildi.
Köylülere hitaben bir konuşma yapan CHP Yunusemre İlçe Başkanı Serdar Bozyaka ise Kentliye ev yapacağız diyerek köylünün evlerini başlarına yıkmak istiyorlarsa o evlerin altında kendileri kalır” dedi.  Bozyaka, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye seslenerek, “Burada köylünün yanındasınız rantiyenin mi? TOKİ’yi yapan şirketlerin yanında mısınız halkın yanında mısınız? Köylüye tapularınızı vereceğim diye söz verdin. Delikanlı adam sözünde duru. Sözünde dur Mehmet Çerçi…” diye konutu.