Görevini yürütmekte tıkanan ve işin rezilliğini çıkaran başkan Mergen, artık bırakmaya niyetliydi.
Yana yana görevi teslim edecek başkan arıyordu.
İş işten geçince,
Manisaspor'u paramparça ettikten sonra,
adaylar, Emre Hasgör'ü, Cenk Ergün'ü aradı, sonuca ulaşamadı.
O esnada,
Gökay Budak başkanlığa niyetliydi.
İkisi de birbirlerine açılamıyordu.
Manisaspor için dertlenen genel kurul delegesi Ömer Baygeldi, Manisaspor'un göz göre göre erimesine isyan edip, bir gece tarihi atak yaparak, Manisaspor menfaati için bu ikisini buluşturdu.
Mergen ve Budak oturdular, karşılıklı konuştular. Hafta içi takıma ve personele en az 600-700 bin TL ödeme yapılması gerektiğinin altını çizen Mergen, kendisinin bir takım belgeli alacağı olduğunu, bunların da karşılanması halinde kongre kararı alacağını anlattı. Budak da kongre kararı alınması halinde takıma bu ödemeyi yapacağını, alacak verecek konularının da uzun vadede halledilebileceğini belirtti. Mergen görüşmede, Budak'a artık başkanmış gibi hareket etmesini söyledi ve ona kulüp içinde rahatça hareket alanı verdi.
Perşembe geldi, Mergen resmi kongre kararı almadı. Budak da garanti olmadığı için ödeme yapmadı. Gel zaman git zaman Manisaspor bir hafta kaybetti.
Rize maçı öncesiydi.
Budak, teknik heyet ve futbolculara başkan adayı olduğunu ileterek, kongre kararı alınması halinde ödeme yapabileceğinin sözünü verdi. Budak'ı arkasına alan futbolcular, Mergen'e karşı iyice cephe alarak, kongre kararı alınmazsa, ne idmanlara ne de Rize maçına çıkmayacaklarını bildirdiler.
Budak, o esnada takımla toplantılara devam etti ve oyunculara maça çıkmaları ricasında bulundu.
Takım antrenmanlara çıktı ama Perovic ve Mikic, antrenmana çıkmıyordu.
Budak, bu oyuncularla
gece geç saatlere kadar toplantılar yaptı. İkna çabaları sonrasında Pero ve Mikic, Rize maçında sahaya çıkmaya karar verdiler.
Mergen salı günü öğle saatlerinde resmi anlamda kongre kararı alacaktı ki, bu kez de yönetim içerisinde yönetim kurma çabasındaki bir grup yönetici, karar alınmasına yanaşmadı. Akşam saatlerinde çoğunluğun sağlanmasıyla taraftarların merakla beklediği karar, resmi olarak açıklandı. Bu kez de 11 Şubat'a kongre kararı alınması, ekstra başkan adaylarının çıkması, Budak'ın gözünü korkuttu. Ödemeyi yapamadı.
Yani gördüklerim ışığında, Mergen'in görevi bırakmasında, ne "gereken yapılacaktır" diyen Berk Mersinli, ne "gündemimiz Manisaspor" diyen grupbaşkanvekilleri, ne Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, ne Bşb başkanı Cengiz Ergün, ne Yunusemre Bld. Bşk. Mehmet Çerçi, ne Şehzadeler Bld. Bşk. Ömer Faruk Çelik etkili oldu. Bence hiçbiri, kongre delegesi Ömer Baygeldi ve başkan adayı Gökay Budak ve futbolcuların şu iki haftada yaptığı gayreti yapamadı. Budak, başkanlık garantisi olmadığı için futbolculara verdiği sözü tutamasa da bence kongre öncesi saygıyı en azından hak ediyor. Parası az. Yasağı kaldıracak gücü yok ama
en azından bu girişimiyle Mergen'in gitmesinde vesile oldu.
Ellerinde yetki ve gücün kralı olan ve destek için Mergen'i bahane eden konsensüs ekibinden hâlâ ses seda yok.
Bir hasta düşünün, doktoru diyor ki; "Hastamızın durumu çok ağır. 31 Ocak Çarşamba gününe kadar şu ilaçları (transfer) kullanmazsa hastayı kaybederiz."
Önümüzdeki çarşamba gününe kadar hâlâ umutlar varken, neden herkes hastanın ölümünü bekliyor? Acil çözümler üretmeye neden yanaşmıyor?
Samsun Valiliği, yönetimsiz Samsunspor'u yönetirken, halktan para toplarken, Manisa Valiliği, Manisaspor için neden adım atmıyor? 
Tamam, siyasilerden umut yok da başkan adayları bari bir şey yapsın artık!
Tüm başkan adaylarına sesleniyorum.
Birlikten güç doğar.
Kim ne kadar para koyabiliyorsa ortaya koysun. Öyle "adayım" demekle olmaz.
Egoları bir kenara bırakıp, bugünden itibaren ortak liste yapıp, transfer yasağını kaldıracak adımı atacak, herkesin takdirini kazanacak gücü oluşturmanızı, bu taraftar heyecanla bekliyor. Resmiyeti dert etmeyin, kongrede herkes bu oluşuma destek çıkacaktır.
Manisaspor'un bu ligde son ana kadar yarışın içinde olması, tüm başkan adaylarının ortak çalışmasına bağlı.
Yoksa 11 Şubat'taki kongrede Chelsea'nin Rus milyarder başkanı Abramovich de gelse Manisaspor küme düşer!