İnternet dünyasının önümüze sunduğu imkanlar gün geçtikçe artıyor. Ee haliyle, benim gibi bol güneşli günlerde penceresini müziğe aralayan dinleyici için de böylesine renkli bir ortamı keşfetmeye çalışmak bir hayli keyif verici!
 

 Geçtiğimiz aylarda, sosyal müzik platformu YouTube'da karşılaştığım müzik kanalı "Rû" de internetin dünyasının sunduğu farklı renklerden birini oluşturuyor. Kanalı fevkalade güzel kılan şey tekdüze müzik olgusuna meydan okumasıdır. Keza, Rû, tipik TV kanalında karşılaştığımız bilindik popüler şarkıları değil, dün ve bugünün yelpazesinde gezinen ezgileri dinleyiciyle tanıştırıyor.

 Türkçe, Kürtçe, Farsça ve Arapça ezgilerle ciddi bir alternatif sunan Rû, paylaştığı birçok ezgiye getirdiği farklı yorumlarla da dinleyicinin takdirini topluyor. Ayrıca, paylaştığı müziklere reklam ekleyerek okuyucuyu meşgul etmek istememesi de Rû'nün çıkarsız bir bilinçle sunum yaptığını gözler önüne seriyor.
 
İbrahim Tatlıses ve Kalben gibi birçok sanatçının seslendirdiği "Haydi Söyle" isimli parçanın Farsça karşılığı olan "Sarzamine Man" ile Rû'nün sayesinde tanıştım. Aynı şekilde, şiirlerini çok sevdiğim Şükrü Erbaş'ın "Bir Özlemin İzdüşümü" adlı şiirinin şarkıya uyarlanmış halini de Rû aracılığıyla öğrenme şansım oldu.
 
Hoş bir dinleti isteyen, farklı ezgilere perde aralamayı isteyen herkesin Rû ile tanışması gerektiğini düşünüyorum. Siz de bilindik, popüler şarkılardan sıkıldıysanız, eminim ki Rû'yü çok seveceksiniz.
 
Rû gibi kanalların çoğalması dileğiyle...