Skip links

Ferdi ZEYREK Kimdir?

Ferdi Zeyrek 1977 yılında Manisa'da doğdu. Babası Manisa Çarşı Eşraflarından Tıraşçı Ahmet, Annesi ise ev hanımıdır. İlk, Orta ve Lise eğitimini Manisa'da tamamladı. Uludağ Üniversitesi Mühendislik/Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünü bitirdi. Ferdi Zeyrek 2003 yılında Nurcan Zeyrek ile evlendi. Zeyrek 3 kız babasıdır.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra Memleketi Manisa’da Mimari Projeler ve İç Tasarım işleri yapan kendi şirketini kurdu. Şehrin imarı, yeniden yapılaşması konusunda aktif rol oynayan Ferdi Zeyrek, Uluparkıma Dokunma, Beyazfil Yıkılmasın Platformlarında Yöneticilik, Sivil Toplum Kuruluşlarında ve Derneklerde çeşitli görevlerde bulundu. Manisa Mimarlar Odası’nda 7 yıl boyunca önce yöneticilik sonra Başkanlık yaptı. Manisa Akademik Odalar Birliği’nde de görev aldı. Ayrıca 2012-2014 yılları arasında Manisaspor Yönetim Kurulu’na seçildi.

2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Şehzadeler Belediye Meclis Üyeliği ve İmar Komisyonu Üyeliği yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe Örgütü’nde de İmar Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı olarak görev yaptı. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

Güvenli Yaşam

Refah

Yerel Demokrasi

Sosyal Gelişme

Güvenli Yaşam

Refah

Yerel Demokrasi

Sosyal Gelişme

Mimar Ferdi Zeyrek

— Projelerimiz

Manisamız için elimizden gelenin fazlasını yapacağız.

Bizler 2 metreküpe kadar (yaklaşık 2 ton) olan su kullanımını, insani su kullanım hakkı olarak kabul ediyoruz. Bu nedenle 2 metreküp suyu sembolik olarak 1 TL üzerinden halkımıza ulaştıracağız. Bu sayede hanelerimize gelen yüksek su faturalarının önüne geçeceğiz.


İlk 2 tondan sonraki kullanımlarda kademeli olarak % 30 indirim uygulayacağız.
Kartlı sayaç, zorunlu olmaktan çıkarılarak tercihe bağlı kullanılacak. Banyo yaparken, çamaşır yıkarken bir anda biten su çilesine son vereceğiz.

Manisalı hemşehrilerimize ucuz, sağlıklı ve güvenilir ekmek sunmak için Manisa Fırıncılar Odası ile birlikte Halk Ekmek projesini hayata geçireceğiz. Kamu ve özel sektörü bir araya getiren proje kapsamında Halk Ekmek büfeleri Manisa'nın tüm dar gelirli mahallelerinde yer alacak ve 250 gr beyaz ekmeği halkla 5 TL satış fiyatıyla buluşturacak. Bu sayede hem fırıncı esnafımız hem vatandaşımız kazançlı çıkacak.

100. Yıl Kent Meydanı projemiz, hemşehrilerimin otopark sorununa çözüm olurken; haftanın her günü hizmet verebilecek, kapalı bir pazaryerini de bünyesinde barındıracak.

Sinema, halk oyunları, bale, sergi, açık hava konserleri gibi pek çok etkinliğe ev sahibi olacak alanı cazibe merkezi haline getireceğiz.

Halkın parasını halk için harcayacağım. Asgari ücretle çalıştığını beyan eden tüm hemşehrilerime 1.000 TL destek vereceğim. Güçlü Manisa, birlikte mümkün.

Halk Et kurulacak, vatandaşımız eti % 30 daha ucuza alacak. Bunları yaparken hiçbir esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edip esnafımıza da vatandaşımıza da sahip çıkacağız

Manisa Menemen Yolu üzerinde sanayileşmenin, yerleşim alanlarının ve okulların yoğun olduğu Muradiye Organize Sanayi Bölgesi girişine battı - çıktı bir kavşak inşa edeceğiz. Bu projeyle bölgede yaşanan trafiğin yoğunluğunun önüne geçerken, olası trafik kazalarını da engelleyeceğiz.

01 01

Sosyal Belediyecilik

Belediyecilik dönemimde sosyal demokrasinin ilkelerini savunup, sosyal belediyecilik anlayışımı tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde ispatlayacağım. Halkın yerel yönetimde söz sahibi olduğu, kendi çıkarları için değil her hemşerimin çıkarlarının düşünüldüğü bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğim. Halkın parasını halk için harcayacağım. Eşit, adaletli ve katılımcı bir belediye anlayışıyla Güçlü Manisa’yı beraber inşa edeceğiz, hep beraber kalkınacağız.

02 02

Geleceğin İnşası

Şehrimizi, şehzadelerine yakışacak eski görkemine taşıyacak projelerimizi hep beraber hayata geçireceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde gidip Manisa’yı çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağız. Manisa’yı, Manisa’mızı, Manisa’lılara yakışacak, yaşanabilir bir yer haline getireceğiz!

03 03

Senin Hayalin, Senin Manisan!

Güçlü Manisa’yı birlikte inşa edeceğiz. Haydi hemşehrim, hayal ettiğin Manisa’nın gerçek olması için şimdi düşüncelerini paylaş.

MANİSA HAZIR

BİZ HAZIRIZ

Sosyal Medya

Beni sosyal medya hesaplarım üstünden takip edin

Doğduğum mahalledeki komşum Abdullah’a verdiğim sözü tuttum, bayramını kutlamak üzere evinde ziyaret ettim.

Onun gibi zeki, çalışkan ve özgüvenli çocuklarımızla gurur duyuyorum.

Bizleri ağırlayan kıymetli ailesine teşekkür ediyorum.
Atamızın mirasına sahip çıkarak bir dünya kuracağız, çocuklarımız içinde huzurla yaşayacak. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. 🇹🇷
Yarın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın coşkusunu doyasıya yaşayacağız.🇹🇷

Gün boyu devam edecek etkinliklerimize tüm evlatlarımızı ve hemşehrilerimizi bekleriz. ☺️
Kıymetli hemşehrilerim,

Belediyemize ait resmi toplu taşıma vasıtalarımız ve MANULAŞ bünyesindeki elektrikli otobüslerimizle 23 Nisan’da ücretsiz ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bayramımız şimdiden kutlu olsun!
Kuzey Irak bölgesinde şehit olan askerimiz P. Uzm. Çvş. Uğur Sazağan’a Allah’tan rahmet; ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Başımız sağ olsun.🇹🇷
Bu web sitesi, web deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır.