Siyasette uzlaşmak çok çok zordur. Hatta bu öyle zordur ki, iki siyasetçi veya partili herhangi bir konuda uzlaştığında ne zaman kavga edecekler diye beklemeye başlarız. Aslında bu algı bizzat siyasetçilerin eseri… Hiç umut vermediler çünkü. Ama hala umut veren gelişmeler var. Son örnek çok anlamlı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, el ele verip yılardır atıl durumda bekleyen Sümerbank arazisinin 50 dönümlük belediyeye ait kısmına ‘Sümer Park’ yapacaklar. Bu görülmemiş bir şey. Bir MHP’li bir AK Partili’ye gel beraber Manisa’ya hizmet edelim diyecek ve bu gerçekleşecek.
Şunu çok net söyleyeyim; Sümerbank gibi son derece sorunlu bir alanın Manisa’ya kazandırılacak olması toplumda büyük bir memnuniyet havası estirdi. Ancak toplumun asıl takdir ettiği, MHP’li ve Ak Partili iki ismin Manisa’nın menfaatleri söz konusu olunca siyasi kimliklerini bir kenara bırakıp bir araya gelmesidir. Bu her iki başkana toplum nezdinde artı yazmıştır. Çünkü vatandaş uzlaşma istiyor, kavga değil. Mesaj net… Bunun örneğini görünce de sahipleniyorlar.  
Bu işbirliğinin hikayesi ise okumaya değer. İki belediye aynı yerle ilgili farklı proje hazırlığındayken Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e gidip, birlikte proje yapmayı teklif ediyor. Sonrasını ise düzenlenen protokol töreninde öğrendik. Başkan Ergün şöyle anlatıyor; “Biz burası ile ilgili mevcut Sümerbank’ın yanındaki yaklaşık 50 dönümlük alan üzerinde bir proje hazırlığımızı ihale yapma safhasına getirmiştik. Bu süreçte Ömer Başkan’ın bizlere ziyaretleri noktasında Manisa’da hayata geçirmek istediği Minia Park ve Şehzade Park’ı hayata geçirebilmek üzere bizden görüş almıştı. Biz de bu projenin yaklaşık 26 bin metrekaresini spor alanında diğer 22 bin metrekaresini de kendilerinin istediği projeye göre değerlendirebileceğimizi belirttik ve bu projelerin bize sunulmasını istedik. Bu süreci hep beraber yaşadık. Otopark alanının ortak kullanılması noktasında tam mutabakat sağlanarak, bugün bu protokolü imzalamış bulunuyoruz.” 
‘KONUŞTUK, KARAR VERDİK VE UZLAŞTIK’
Başkan Çelik’in açıklamasıyla ilgili gönderilen haber metninde ara başlığa bu sözleri taşınmış. Aslında işi özetleyen bir ara başlık bu.  Çelik, “Biz burasıyla ilgili bir proje çalışması başlatmıştık. Sonra öğrendik ki Büyükşehir Belediyemizin de bir çalışması var. Oturduk, birlikte konuştuk, karar verdik ve uzlaştık” diyor…
Projeyle ilgili imzalar atıldı. İhale süreci başlayacak. 
Adı Sümer Park. Aslında ‘süper park’ da denebilir. Projede ne yok ki? Kapalı spor merkezi, futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu, kondisyon aletleri alanı, koşu parkuru, yürüyüş yolu, meyvelik ve hobi bahçesi, gül bahçesi, çim teraslar, 32 adet minia maket parkı, 13 şehzade figürleri parkı, 20 adet masal kahramanları parkı, 600 metrekarelik panoramik mesir müzesi, 570 metrekarelik restoran kafe ve yeşil alan…
‘Mesela Manisa ise gerisi teferruattır’ dedirten bir anlaşma bir proje bu…
Uzlaşma=Sümerpark…