Turgutlu Belediyesi’nin Zafer Kalkınma Ajansı desteği ile sürdürdüğü Turgutlu Kent Müzesi Projesi kapsamında müzeye dönüştürülecek olan Üzümcü Konağı’nda restorasyon çalışmalarına başlandı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Kaymakam Uğur Turan ile birlikte Üzümcü Konağı’nı ziyaret ederek, çalışmaların ilk gününün hayırlara vesile olmasını diledi.

Üzümcü Konağı’nda başlanan restorasyon çalışmaları Kaymakam Uğur Turan ve Belediye Başkanı Turgay Şirin tarafından yerinde incelendi. Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Akın ve Kent Müzesi Projesi Koordinatörü Mehmet Gökyayla’nın da eşlik ettiği ziyarette, yüklenici firma yetkilisinden restorasyon çalışmaları ile bilgi alan Kaymakam Uğur Turan ve Başkan Şirin, restorasyonun hayırlara vesile olmasını diledi.

Başkan Şirin de, “Basın mensuplarımızla, yeni mahallelerimizin muhtarları ile bilgilendirme toplantımızı yaptık. Şu aşamada da restorasyona başlıyoruz. Bir taraftan da proje ekibimiz eser ve bilgi toplamaya başladılar. Bundan sonraki aşamada da müzemizin teşhir ve tanzimi ile ilgili sürece gireceğiz. Umuyorum Kent Müzesi ile birlikte şehrimizin tarihi de daha açık bir şekilde ortaya çıkacaktır. Şehrimize şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim