Geçtiğimiz yıl hastane bünyesinde kurulan İnfertilite(kısırlık) merkezinde 50'in üzerinde aşılama yapıldı ve 13 kadın bu yolla gebe kaldı. 13 gebe kadından Sevgi Çakır Turgutlu Devlet Hastanesinde bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

İnfertilite(kısırlık) Merkezi, Manisa'daki tüm kamu hastaneleri arasında sadece Turgutlu'da faaliyete geçti ve kurulan ekip ortaya koydukları başarıları çalışmalarla tıp dünyasında gereken övgüyü aldı. Hem çocukları olmayan ailelere umut olan merkez hemde Manisa'da bu yöntemle ilk bebeğin dünyaya gelmesini sağladı. Ekibin başında yer alan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Onur Süleyman Aldemir, bu imkanı kendilerine sundukları için Başhekim Sabri Taşçıoğlu'na ve Manisa Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine teşekkür etti.

Aşılama yöntemiyle 3,5 kilogram olarak sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen Buğlem Çakır'ın ailesinde ise büyük bir mutluluk var. 4 yaşlarında bir çocukları olan Gördes'li aile Turgutlu Devlet Hastanesinde faaliyete geçen bu uygulamayı duyunca hastanenin yolunu tuttular ve Sevgi Çakır, aşılama yöntemiyle hamile kaldı. Ayhan ve Sevgi Çakır çifti ise;" Bizlerle yakından ilgilenen tüm ekibe teşekkür ediyoruz. Allah'ın izniyle ve onlarında desteğiyle bir evladımız daha oldu. Bu sistem pek bilinmiyor, çocuğu olmayan tüm çiftlere bu uygulamayı denemelerini tavsiye ederiz. Allah tüm ekipten razı olsun" ifadelerini kullandı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Onur Süleyman Aldemir;" Merkezimizde 50'in üzerinde aşılama yaptık ve 13 bayan hamile kaldı. Türkiye'deki oran %10-15 arasında iken biz bir ilçe hastanesinde %25'in üzerinde bir oran yakaladık. Ben ilk buraya atandağımda bu merkezi kurmak adına başhekimim ile irtibata geçtim ve kendileri de bizlere destek olarak bu süreci başlattı. Bu merkezde hem insanlara umut oluyoruz hemde şehir dışına çıkmalarını engelleyerek maddi külfetten de kurtarıyoruz. Merkezde görevli tüm ekibin başarısı bizleri de mutlu ediyor. Şehir dışından da çok talep alıyoruz ve bu da bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyoruz. Aşılama yöntemiyle Manisa'da ilk bebeğimiz dünyaya geldi. Sonuçlar ailelerin yüzünü güldürünce bizlerinde tüm yorgunluğu gidiyor. İnsanların yüzlerinin gülmesi ve bizimde tıp bilime katkı sağlıyor olabilmemiz, bizleri daha da cesaretlendiriyor" dedi. Gelen her umut dolu haber ile merkeze olan güvenlerinin bir kat daha arttığını belirten Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sabri Taşçıoğlu;" Onur hocamız bu merkezin kurulmasını istedi ve bizde gerekli girişimleri başlattık. Şimdi bu merkezimizin sayesinde 13 umut dolu aile evlatlarının yolunu gözlüyor ve Çakır çifti minik bebeklerine kavuştu. Bu gelişmeler bizleri oldukça mutlu ediyor. Bu merkezde çalışmalar yapmanın performans ücret karşılığı yok ve Onur hocam bu konuda çok yoğun bir mesai harcıyor. Kendisini ve ekibini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim