Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan başkanlığında Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Turgay Şirin, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, ilgili kurum yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile ilçede faaliyet gösteren turizm sektöründeki firmaların temsilcileri katıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ın bu konuya özel önem atfettiğini belirten Kaymakam Uğur Turan, toplantının ve bu konudaki çalışmaların hayırlı olmasını diledi. Kaymakam Uğur Turan’ın ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya, Turgutlu Belediyesi ile birlikte yürütülen Ovacık Yaylası Kamp Merkezi ve Eski Belediye Binası restorasyon çalışmaları hakkında bilgi vererek her iki konunun da kendileri için çok önemli olduğunu belirtti.

MANİSA’NIN DEĞERLERİ ORTAYA ÇIKARILIYOR

Toplantıda bir sunum yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, tüm ili kapsayıcı bir çalışma başlattıklarını belirterek ilk olarak mevcut tarihî değerlerin ve turistik potansiyeli olabilecek yerlerin belirlendiğini, bu çalışmanın ardından gerekli altyapı ve sürdürülebilirlik incelemelerinin yapılarak çok önemli değerlere sahip olan ilin turizm pastasından hak ettiği payı alması amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. İlçe tarihi konusundaki çalışmaları ile tanınan Turgutlu Belediyesi eski başkanlarından Mehmet Tüzel Gökyayla da tarihi kaynaklara dayanarak Turgutlu ve civarındaki Türk yerleşiminin hicri 800’lü yıllara kadar götürülebileceğini, bunun Karaca Ahmet Dede Türbesi ve Dergâhı ile kanıtlanabileceğini ifade etti.

ÜÇ ÖNEMLİ PROJE YOLDA

Bu çalışmaların çok önemli olduğunu söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de, “Toplantımız oldukça verimli geçti. Çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. Tarihiyle, tarımsal potansiyeliyle, sanayisiyle elimizde birçok imkân bulunuyor. Bu değerlerimizi harekete geçirerek ilimizin ve ilçemizin bir turizm destinasyonu haline gelebilmesi amacıyla bizler de elimizden geleni yapıyoruz, bundan sonra da yapacağız. Önümüzdeki günlerde restorasyon çalışmalarına başlayacağımız Kent Müzesi binası da bunlardan bir tanesi. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizle yürüttüğümüz Ovacık Yaylası Kamp Merkezi ve Eski Belediye Binası restorasyonu ile ilgili çalışmalarımız da 2016 yılının öne çıkacak projeleri olarak halkımıza hizmet olarak yansıyacak.” şeklinde konuştu. Toplantı katılımcıların hatıra fotoğrafı çektirmeleri ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim