TURHAYDOST Başkanı Ayşe Uyar ve TURHAKDER Başkanı Seyhan Sallıtepe’nin de eşlik ettiği ziyarette hayvanlarla iç içe olan Başkan Şirin, kamuoyunu meşgul eden konulara açıklık getirdi. Hedeflerinin ilçeye çok daha modern bir hayvan barınağı ve tedavi merkezi kazandırmak olduğunu söyleyen Başkan Şirin, “Yalnızca köpeklere değil doğada barınma, tedavi ve beslenme ihtiyacı olan tüm hayvanlara hitap edecek son derece modern bir merkez kazandıracağız” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin belediye hayvan barınağını ziyaret bulunarak yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Şirin’e TURHAKDER Başkanı Seyhan Sallıtepe ve TURHAYDOST Başkanı Ayşe Uyar da eşlik etti. Barınak içerisinde yer alan hayvanlar için ekmek doğrayan Başkan Şirin, tedavi gören köpek bakım alanlarını da dolaşarak barınak veterinerinden bilgiler aldı. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Şirin, geçtiğimiz günlerde kamuoyunu meşgul eden tartışmalara son noktayı koydu. Başkan Şirin, ilçeye yeni ve modern bir hayvan barınağı kazandırılması yönünde çalışmalara devam ettiklerinin müjdesini verdi.

HEDEFİMİZ ÇOK DAHA İYİ KOŞULLARI SAĞLAMAK      

Doğa ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Manisa Şube Müdürlüğü tarafından Turgutlu Belediyesi hayvan bakım ve tedavi merkezine hayvanların kötü koşullarda yaşadığı ve gerekli önlemlerin alınmadığı iddiasıyla 998 lira idari para cezası uygulanmasına açıklık getiren Başkan Şirin, “Geçmiş dönemde çekilen fotoğraflar üzerinden idari para cezası kesildiği doğrudur. Fakat buradaki düzenlemeler cezadan dolayı değil tamamen insani vazifemizin ve Turgutlu halkının bizlere verdiği yetki çerçevesindedir. Bizler buradakiarkadaşlarımızla her zaman diyalog halindeyiz, barınağı sürekli ziyaret ediyoruz. Olması gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Eksikleri giderme noktasında da onlardan gelen veya bizim burada ki görevli arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda iyileştirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Fiziki şartlara yönelik gerekli düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Başkan Şirin, “Havaların ısınmasıyla birlikte, tedavi ve bakım altında bulunan köpeklerin barındıkları alanlara tenteler çektirdik. İhtiyaçlar doğrultusunda da ne yapılması gerekiyorsa yapılıyor. Bu çalışmalar aynı şekilde de devam edecek” şeklinde konuştu.

HAYVANLAR KONTROLÜMÜZ ALTINDA

Turgutlu hayvan barınağında şuanda 30 köpeğin bulunduğunu belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin “Gelen şikayetler ve istekler doğrultusunda sokak hayvanlarını ekiplerimiz alıyorlar ve barınağa getirerek buradaki gerekli olan işlemleri ve tedavilerini gerçekleştiriyorlar. Daha sonra tedavisi biten hayvanlarımız yasa gereği nereden alındılarsa tekrar alındıkları yere bırakılıyor. Şuanda barınakta 30 köpek var, ayrıca 60 yakın köpekte yapılan tedavilerinin ardından tekrar yaşam alanlarına salındılar. Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’nda verilen destek kapsamında da hayvanlarımızın aşı ihtiyaçları giderilmiştir” dedi.

MODERN BARINAK İÇİN YER TESPİT ÇALIŞMASI YAPILIYOR

İlçeye daha modern bir barınak kazandırmak için yer arayışı içerisinde olduklarını belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin,  “Yer arayışımız devam ediyor. Barınak anlamında daha modern ve fiziki şartları itibariyle daha üst seviyede bir barınak kurma yönünde çalışmalarımız var. Bu anlamda Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile irtibat halindeyiz. Yeri tespit ettiğimizde, daha modern bir alanı yaptığımızda barınağı oraya taşıyacağız. Burada ki alanıda oraya nakil alanı olarak kullanılabileceğimizi düşünüyorum” dedi.

TURGUTLU HALKI HAYVANSEVERDİR

Kendisinin ve ailesinin hayvan sevgisine de değinen Şirin,“Biz toplum olarak zaten hayvansever bir milletiz. Onlara kötü davranmamız söz konusu bile olamaz. Ben ailem kızlarım nerede yardıma muhtaç bir kedi görsek köpek görsek ihtiyacını gidermeye çalışırız. Özellikle küçük kızım sokaktaki kedileri beslemekten mutluluık duyuyor” dedi. TURHAKDER Başkanı Seyhan Sallıtepe ve TURHAYDOST Başkanı Ayşe Uyar isteklerini dile getirdiler. Barınak, beslenme ve ilaç temini konusunda belediyeden destek isteyen hayvanseverlerBaşkan Şirin’den destek sözü aldılar. Havyan sevgisi konusunda toplumun bilinçlendirilmesi için kampanya yapılması gerektiğini ifade eden havyanseverler Turgay Şirin’in bu kampanya içinde yer almasını istediler.

 

 

Editör: TE Bilişim