7’den 70’e Turgutlu halkının büyük beğenisini toplayan uygulamanın hayırlı olmasını dileyen Başkan Şirin, “Bir tas sıcak çorba geleneğimizden hareketle Turgutlu’ya kazandırdığımız İkram Çeşmesi’nin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Birlik ve beraberliğimizin daim, Mübarek Ramazan ayının paylaşmaya ve yardımlaşmaya vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Osmanlı’nın sebil geleneğinden hareketle geliştirilen İkram Çeşmesi Koza Parkı yanı Pazar Camii karşısındaki yerine konuşlandırılarak, Ramazan ayının ilk gününde halka hizmet vermeye başladı. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Başkan Yardımcısı Ekrem Bölükbaşıoğlu ile birlikte ilk günde vatandaşlara çorba ikram etti. İftarını evinde açma fırsatı bulamayan 7’den 70’e Turgutlulular, çorbalarını Başkan Şirin’in elinden alarak hayır dualarında bulundu. Farkındalık yaratan çalışmayı ilçeye kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Şirin de İkram Çeşmesi’nin hayırlara vesile olmasını diledi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN

Osmanlı’nın ‘sebil ve hayır’ geleneğinden hareketle, Türk-İslam Mimarisi örneğini andıracak şekilde tasarlanan ikram çeşmesinin Ramazan ayında çorba ve şerbetle akacağını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, kültürümüzdeki paylaşma ve ikramın önemini vurgulayarak, “Turgutlu halkının yaşattığı en güzel meziyetlerden biri olan bunu lokma ile de görebileceğimiz ‘hayır’lara bir de bizler kalıcı bir katkı sağlamayı amaçladık. İkram çeşmemizle hem paylaşmanın önemini hem de geleneksel lezzetlerimizi hep birlikte hatırlayalım; hatırlatalım; unutmayalım istedik. Teknik olarak 3 adet musluğu bulunan ikram çeşmesinde günde bin 500 kişiye bardakta sıcak çorba ikram etmiş olacağız. İçerisinde bulunan rezidans sistemiyle sıcak çorba, istenildiğinde soğuk şerbet ya da limonata gibi çeşitlendirmeler olacaktır. Özellikle üniversite öğrencilerimizin yoğun yaşadığı, Pazar Camii dolayısıyla halkımızın yoğun olduğu bu bölgede, sabahları servis bekleyen vatandaşlarımıza hitap eder noktadayız. Önümüzdeki süreçte bir adet de mobil İkram Çeşmesi alarak, halkımızın yoğun yaşadığı bir bölgeye konuşlandırmak niyetindeyiz. Bu anlamdakalıcı bir hizmeti kazandırdığımız Turgutlu’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi. Başkan Şirin ve Başkan Yardımcısı Bölükbaşıoğlu, sohbet etme imkanı buldukları vatandaşların Ramazan ayını da kutlayarak, mübarek ayın birlik ve beraberliği pekiştirmesini, yapılan hayırların ve tutulan oruçların Allah katında kabulünü diledi. 

Editör: TE Bilişim