Göstermiş oldukları performanstan dolayı tüm gençleri kutlayan Başkan Şirin, “Türk Kültürümüz'ün en önemli zengin miraslarından olan halk oyunlarımızı türkülerimizle birlikte yaşatan ve çalışmalarını belediyemiz bünyesinde sürdüren gençlerimizi tebrik ediyorum. Umuyorum ki kurslarımızla birlikte tüm Turgutlu'ya Harmandalı oynamayı öğreteceğiz” dedi.

Geçtiğimiz yıl İl Birinciliği'ni kazanarak Turgutlu Belediyesi'nin gururu olan Turgutlu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, bu yıl Manisa Okullar ve Kulüpler Arası Halk Oyunları Yarışması'nda gösterdiği performansıyla Gençler Geleneksel Düzenlemesiz Dalda 2.'liği kazandı. Halk Oyunu Eğitmeni Mehmet Gelen de Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü bünyesinde yer alan ekibiyle birlikte Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'i ziyaret ederek başarılarını Başkan Şirin ile paylaştı. Ziyaretçilerini Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Aylin Askingil ile birlikte Belediye Encümen Salonu'nda ağırlayan Başkan Şirin, başarılarından dolayı gençleri kutlayarak, “Öncelikle Türk Kültürümüz'ün en önemli zengin miraslarından olan halk oyunlarımızı türkülerimizle birlikte yaşatan ve çalışmalarını belediyemiz bünyesinde sürdüren gençlerimizi tebrik ediyorum. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda gögsümüzü kabarttılar. Elde ettikleri başarıyla belediyemizin ve Turgutlumuz'un adını böylesi anlamlı platformlarda da duyurdukları için de hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Ekibin, Turgutlu'da pek çok organizasyonda performans gösterdiğini hatırlatan  Başkan Şirin, “Halk oyunları bizim zengin bir mirasımız. O açıdan pırıl pırıl gençlerimizin de bu mirasımıza sahip çıkması büyük anlam ifade ediyor. Umuyorum ki 7'den 77'ye tüm Turgutlu'ya Ege Bölgesi Halk Oyunları'nda öne çıkan Harmandalı'yı öğreteceğiz” dedi.

Halk Oyunları Ekip Sayısı Artacak

Halk Oyunu Eğitmeni Mehmet Gelen, halk oyunları geleneğini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına gayret içerisinde olduklarını belirterek, bu anlamda vermiş oldukları destekten dolayı Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve ekibine teşekkür etti. Turgutlu'da daha çok kişiye ulaşmak ve ekip sayısını arttırmak adına bir proje hazırlığında olduklarını ifade eden Gelen, “Biz değerli Başkanımız'ın destekleri ile çok daha etkin çalışmalar içerisinde olacağımıza inanıyoruz. Geçtiğimiz yıl Irlamaz Amfi Tiyatro'da güzel bir halk oyunları gecesine imza atmıştık. Bu yıl da aynı  atmosferi sağlayabileceğimiz bir gece düzenlemek istiyoruz. Turgutlu'nun adını kültürel faaliyetlerde de duyurmak adına çalışmalarına hız vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim