Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in ’Turgutlu’nun Müzesi’ni Turgutluluların desteği ile kuracağız’ çağrısına bir destek de Doğa Kültür ve Yaşam Derneğinden geldi. 1925 yılına ait bir un fabrikasının mührü ile kilim bağışında bulunan dernek, Turgutlu Belediyesi’nin geleneksel ve kültürel mirasa sahip çıkan gayretlerini takdirle karşıladıklarını söyleyerek, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’e teşekkür etti.


Turgutlu Belediyesi’nin ilçeye ilk Kent Müzesi’ni kazandırmak için Zafer Kalkınma Ajansı desteği alarak başlattığı Üzümcüler Konağı restorasyon çalışmaları devam ederken, müzeye bağışlar da hız kazandı. Geçtiğimiz hafta Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği’nin yaptığı ilk bağışın ardından bu kez de Turgutlu Doğa Kültür ve Yaşam Derneğinden bağış geldi. Dernek yönetimi ve üyelerini Belediye Encümen Salonu’nda ağırlayan Başkan Şirin, bağışları kendilerinden teslim aldı. Gerçekleştirilen toplantıda Başkan Şirin’e Başkan Yardımcıları İskender Tunç ve Çetin Akın da eşlik etti.


Dernek Başkanı Hayri Bökü, Turgutlu Belediyesi’nin ilçenin kültür mirasına sahip çıkan, geleneksel zenginliği gelecek nesillere aktarma gayretlerini takdirle karşıladıklarını ifade ederek, “Öncelikle bizleri kabul eden başkanımıza derneğimiz adına teşekkür ediyorum. Bizler Turgutlu’yu ve bu belediyeyi seviyoruz. Hizmet ve çalışmalarını dikkatle inceliyoruz. Bu anlamda da dernek olarak nasıl katkı sağlarız diye düşündük. Önceliğimiz elbette Kent Müzesi oldu. Bağışlarımızı memnuniyetle kabul edeceğini düşündüğümüz Sayın Turgay Şirin ve ekibine çıktıkları bu güzel yolda başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.


Turgutlu’ya dair mimari, kültürel, sanatsal, geleneksel ve çevresel pek çok konudaki çalışmalarını aktaran Bökü, bu çerçevede belediyenin sürdürdüğü ve planladığı çalışmalara destek olmak istediklerini belirterek 1925 yılındaki bir un fabrikasına ait mührü ve özel dokuma bir kilimi Başkan Şirin’e takdim etti. Yönetim kurulu üyesi Ali Şentürk de 1900’lü yıllara ait Orijinal fotoğrafları ve Turgutlu kitabını Başkan Şirin’e takdim etti.


“TURGUTLU ÇAĞRIMIZA KULAK VERDİ”


Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Yaşamder’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ’Turgutlu’nun Müzesi’ni Turgutluluların desteği ile kuracağız’ çağrısına bağışla destekte bulunduklarından dolayı konuklarına teşekkür etti. Kent Müzesi’ne yönelik yaptıkları çağrının karşılık bulmasının büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Şirin, “Elbette Turgutlu halkı adına memnuniyetimi ifade etmek isterim. Üzümcü Konağı’nda restorasyon çalışmamızın geçtiğimiz hafta başladı. Amacımız elbette sadece Kent Müzesi’ni oluşturmak değil, karşısında bulunan Sevinç Konağı’nda da önemli bir düzenlemeye giderek bölgeyi bir kültür ve sanat alanı haline dönüştürmektir” dedi.


“TURGUTLU ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİM İÇERİSİNDE”


Devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında da konuklarına bilgi veren Başkan Şirin, “Sizlerin de takip ettiği üzere Turgutlu’nun geleceğini iyi planlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda elbette en önemli konularımızdan biri çevresel faktörler. MASKİ tarafından Atık Su Arıtma Tesisi inşaatımız hızla devam ediyor. Bunun yanı sıra Manisa merkezde inşaatı devam eden Katı Atık Arıtma Tesisi’nin tamamlanması ile birlikte Turgutlu’muzda yıllardır çirkin durumda olan, tehlike arz eden çöplük, yapılan bu modern tesisle birlikte tarihe karışmış olacak. Burada toplanan çöp Manisa’da dev tesisle çok daha sağlıklı şekilde bertaraf edilmiş olacak. En önemlisi sağlığımız ve çevremizin korunması noktasında attığımız bu dev adımlar, gelecek nesillerimize yaşanılabilir bir Turgutlu olarak kalacak” diye konuştu.


“TURGUTLU TARİHİNİ HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞIYORUZ”


Turgutlu Belediyesi olarak Kent Müzesi’nin yanı sıra çalışmaları devam eden tarihi ve kültürel yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Şirin, “İlçemizin en gözde noktalarından birinde yer alan ve gerçekten ilçemiz için çok önemli olan eski Belediye Hizmet Binası’ndaki restorasyon çalışmalarımız hızla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile ortak yürüttüğümüz bu çalışma çerçevesinde binayı atıl durumdan kurtararak hayata döndürüyoruz. Umuyorum ki önümüzdeki aylarda şekillenecek olan çalışmalar neticelendirdiğinde o bölgemiz Turgutlu’ya yakışır hale gelecek. Aynı zamanda Turizm Kültür Müdürlüğü ile de ilçemize bir Kent Kütüphanesi kazandırma noktasında prosedür aşamasındayız. Eski Peynirciler Pazarı’nın olduğu bölgede bir meydan oluşturmak, sokak sağlıklaştırması çalışmasıyla tarihi dokusunu da ön plana çıkaracak şekilde yenileme düşüncemiz var. İlçemizin merkezi yerinde bulunan Vergi Dairesi’ni de prosedürlerini gerçekleştirip başka bir yere taşımak ardından da rahatlayacak o bölgeyi yaşam alanına dönüştürme düşüncemiz var. Elbette bu süreç bizler için değer taşıyor. Umuyorum ki adım adım Turgutlu’nun tarihini hak ettiği noktaya taşıyacağız” dedi.


Toplantı çeşitli konularda görüş alışverişleriyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim