Turgutlu’da yılların sorunu olan vahşi çöp depolama uygulaması, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile son buluyor. Turgutlu’da toplanan çöp, Uzunburun Mevkii’ne çalışmalarına başlanılan Avrupa standartlarındaki tesiste bertaraf edilecek. Tesisinin Turgutlu’nun geleceğinin planlanmasına yönelik önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Turgay Şirin, “İlçemizin kanayan yarası olan çöp sorunu, yapımına başlanılan dev tesisle çözüme kavuşuyor. Çevre ve halk sağlığımızı koruyacak bu dev yatırım hem Manisa’ya hem de ilçemize hayırlı olsun” dedi.


Zaman zaman çıkan yangınlarla Turgutlu’yu tedirgin eden ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen vahşi çöp depolama alanı, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile tarihe karışacak. Manisa Uzunburun Mevkii’nde yapımına başlanılan 370 bin metrekarelik inşaat alanına sahip tesiste Turgutlu’nun çöpü bertaraf edilerek, geri dönüşüm kapsamında gübre haline getirilecek. Geçtiğimiz günlerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından söz konusu alanda tesise yönelik kamuoyuna açıklamalarda bulunulurken, tesisi 20 ay içerisinde hizmete sunmayı öngördüklerini belirten Başkan Ergün, 84 milyon 990 bin TL’ye mal olacak tesisin Turgutlu’nun yanı sıra Ahmetli, Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerine hizmet vereceğini söyleyerek hizmet alacak tüm ilçelere hayırlı olmasını dilemişti.

ÇÖP SORUNU TARİH OLACAK

Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Turgutlu’nun geleceğinin planlanmasına yönelik önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de tesisin hayırlı olmasını diledi. Başkan Şirin yılların sorunu olan çöp depolamaya yönelik yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bilindiği üzere vahşi depolama alanında zaman zaman yangınlar çıkmakla birlikte, çevre ve halk sağlığımız da yıllardır ciddi bir tehlike altında. Ayrıca günümüz şartlarında ilçemizde de bulunan vahşi depolama alanları artık ömürlerini tamamlamış durumdadır. Bu açıdan Manisa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapımına başlanılan Katı Atık Bertaraf Tesisi ilçemizin sorununu çözmüş olacak. Ağustos ayında ilgili firmaya yer teslimi yapılarak bizlerin de beklentilerini karşılayan tesis, yaklaşık 20 ay içerisinde tamamlanarak hizmetimize sunulacak. Böylelikle Turgutlu’ya yakışmayan çöp görüntüleri de son bulacak”

HEM ATIK SU HEM KATI ATIK BERTARAF TESİSİ

Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin yanı sıra Turgutlu’ya kazandırılan bir diğer yatırım olan 37 milyon TL bedelli Su Arıtma Tesisi’ne yönelik yer tesliminin yapıldığını ve ilgili firmanın çalışmalarına başladığını hatırlatan Başkan Şirin, “Hem Turgutlu’nun suyu hem de katı atığına yönelik ciddi yatırımlar almaktayız. İlçemizin en az 50 yılını kurtararak, gelecek nesillere sağlıklı bir ilçe bırakacağımızı söyleyebiliriz. Bu anlamda 150 bin nüfuslu ilçemizin temel sorunlarına kalıcı çözüm getiren çalışmalara imza atmalarından dolayı başta Sayın Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere emeği geçen tüm ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bu ve benzeri yatırımlarla ilçemizi hak ettiği yere getirecek çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim