Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Turgutlu Karadenizliler Derneği tarafından düzenlenen 7. Hamsi Şenliği’nde Karadeniz rüzgarı esti. Manisa’daki Karadenizli bürokratlarında yer aldığı şenlikte yüzlerce kilo hamsi lezzetle yenirken, horonlar oynandı ve Karadeniz türküleri söylendi.


Şenliğe, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Turgutlu Jandarma Komutanı Levent Türker, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi ve bir çok daire müdürü katıldı. Turgutlu Karadenizliler Derneği Başkanı İbrahim Uzun katılımcılara teşekkür etti. Aslen Karadenizli olan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç çalan Karadeniz türkülerine eşlik etti. Horon oynayan bürokratlar Karadeniz özlemlerini giderdi. Oldukça renkli geçen şenlikte kemençe ve tulum çalınırken Turgutlu Belediyesi halk oyunları ekibi Karadeniz yöresine ait halk oyunları oynadı.


"KARADENİZ DAMARI ÜLKENİN ÖNEMLİ DEĞER PARÇALARINDANDIR"


Şenlikte bir konuşma yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş," Buraya gelmekte tereddüt ettim ancak iyi ki gelmişim, çok sıcak bir ortam oluştu. Karadeniz damarı, ülkemizin ve milletimizin önemli damarlarından birisidir. Anadolu coğrafyası bir çok damarı bir araya getiren, farklı kültürden oluşan ve bir millet oluşturan coğrafyadır. Bizde Karadeniz damarına mensup olduğumuz için çok fazla söz söylemek yakışık olmayabilir. Objektif olmak gerekirse Karadeniz damarı ülkesine kan veren, can veren bir damar ve bu damarın yansımasını burada görebiliyoruz. Ben burada olan ve değerlerini yaşatmaya gayret gösteren hemşerilerimize teşekkür ederim. Karadeniz damarı bu ülkeye hiç bir zaman zarar vermemiştir, çeşitliliğe ve renge ihtiyacımız var. Bu ülkenin farklı damarların yansımalarına ihtiyacı var, huzur ve barış içerisinde yaşamalıyız" dedi.

Editör: TE Bilişim