Spor Toto 3. Lig 1. Grup temsilcisi Turgutluspor, Recai Karasu ile yollarını ayırdıktan sonra prensip anlaşmasına vardığı deneyimli çalıştırıcı Özcan Kızıltan ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Fenerbahçe’nin efsane futbolcuları arasında yer alan ve Turgutluspor’da 2005-2006 sezonunda 2. Lig play-off başarısı yakalayan Özcan Kızıltan, 10 yıl sonra eski kulübüne imza attı ve dümene geçti.

Recai Karasu ile yollarını ayıran Turgutluspor yeni teknik direktörü konusunda fazla zaman kaybetmedi ve PTT 1. Lig ile 2. Lig ekiplerinde büyük başarılar yakalayan Özcan Kızıltan ile sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı. Kızıltan kendi ekibiyle takımın başına geçti ve imza töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Turgutluspor Irlamaz Tesisleri’nde gerçekleşen imza törenine Kulüp Başkanı Hakan Sezer, 2. Başkan Ömer Sakı ve yöneticiler katıldı. Pazartesi günü İstanbul’da Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ile görüşme yapan Kızıltan ile her konuda anlaştı ve bugün sözleşme imzalandı. Turgay Şirin’in yoğun gayreti ile ikna olan Kızıltan ve ekibi sezon sonuna takımın başında görev yapacak. Disiplinli çalışmalarıyla bilinen Kızıltan, imza törenine oyunculara üstü kapalı uyarılarda bulunarak, "Bu formayı hak eden giyecektir, kimin nerede hangi takımda oynadığı önemli. Şimdi Turgutluspor’dayız ve bunun için mücadele vereceğiz" dedi.

"TAKIM OLMA YOLUNDA SIKINTILAR YAŞANMIŞ"

Turgutluspor’un yerinin asla 3. Lig olmadığı belirten Kızıltan, "Turgutlu futbol kültürü ve sevgisi olan bir yer. Buradaki takımın PTT 1. Lig’de yer alması ve Süper Lig’i zorlaması gerekir. Tesisler bir çok 1. Lig ekibinde yok ama şimdiki hedefimiz takımı toparlamak olacak. Tek tek bakıldığında oyuncuların kalitesi var ancak takım olma yolunda sıkıntılar yaşanmış" dedi.

"TAKIMI DAHA İYİ NOKTALARA TAŞIMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Tekrar Turgutluspor’un başında olmaktan mutlu olduğunu ifade eden Kızıltan, şunları söyledi:

"Turgutluspor şu anda çok arzu edilen bir durumda değil ama Turgutluspor iyi bir futbol kentidir. Turgutluspor geçmişi olan bir kulüptür, altyapısı ve tesisleriyle birçok kulübe örnek olabilecek bir camia burası. Şu anki durum istenilen ya da hedeflenen yer değil. Turgay Başkan, Hakan Başkan ve yöneticilerimiz bizlere inandılar ve güvendiler. Bizi göreve davet ettiler, biz de geçmişte yaşadığımız günlerin hatırına bu görevi severek ve isteyerek kabul ettik. Turgutluspor’u şu anki durumdan daha iyi noktalara taşımak için mesai harcayacağız. Ben ne için Turgutluspor’a geldiğimin farkındaysam oyuncularımız da bunun farkında olacak. Bizim birinci görevimiz dikkatli çalışarak bulunduğumuz yere hizmet edebilmektir" şeklinde konuştu.

"BÜYÜK FEDAKARLIKLAR YAPACAĞIZ"

"Futbolda dün yoktur, bugün vardır" diye Kızıltan, "Futbol gerçek bir oyundur, geçmişte yaptığınızla değil bugün yaptığınızla ayakta kalırsınız. Mevlana’nın müthiş bir sözü vardır ve bu benim için bir düsturdur. "Düne ait ne varsa dünle beraber gitti, bugün yeni bir şeyler söylemek lazım" sözüyle hareket ederim. Biz de futbolcularımızla ve teknik ekibimizle yeni bir şeyler söylemek için buraya geldik. Bunun için hep birlikte çalışacağız. Gerekirse büyük fedakarlıklar yapacağız, gerekirse evimize gitmeyeceğiz, gerekirse Turgutlu’dan dışarı çıkmayacağız. Bugün bulunan durum Turgutluspor’a yakışmıyor. Bunun içinde gereken yapılacaktır, şahsımın üzerinde oluşan güven duygusu üzerimdeki baskıyı arttıracaktır ama burası için mücadele edeceğiz" açıklamasını yaptı.

Turgutluspor Kulüp Başkanı Hakan Sezer ise, "Recai Karasu ile yollarımızı ayırdıktan sonra arayışlarımıza hız kazandırdık. Özcan Kızıltan ismi gündeme geldiğinde alabiliyorsanız hemen alın cevabını alınca Belediye Başkanımız Turgay Şirin devreye girdi. Özcan Kızıltan ismini tartışmaya gerek yok. Taze kanla yeniden tırmanışa geçeceğiz" şeklinde konuştu.

Kızıltan’ın yardımcılıklarını Yüksel Kepoğlu, Süleyman Bayram ve kaleci antrenörü Semih Dülger yapacak.

Editör: TE Bilişim