Turgutlu Belediyesi, alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözüme kavuşturacak girişimleriyle Turgutlu'yu daha modern ve yaşanılabillir caddelerle tanıştırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Mahallesi içerisinde yer alan Akçakmak Yolu, Ergenekon Mahallesi'nde yer alan Fatih Caddesi ile Turan, Şehitler ve Altay Mahalleleri içerisinde yer alan Yedi Eylül Yolu'na dair proje hazırlığı tamamlandı ve çalışmalar için start verildi. Proje dahilinde mevcut bölgeler sil baştan ele alınarak, alt yapı çalışmalarıyla elektrik direklerinin ortadan kaldırılacağı çalışmalarla, elektrik sistemi yer altına alınacak, su ve kanalizasyona dair sorunlar kalıcı çözüme kavuşmuş olacak. Üst yapı çalışmalarıyla birlikte de kaldırım ve bordür döşemeleri yapılarak, bölgeler modern aydınlamalarla donatılacak.

Kurumlar Arası İşbirliği ile Etap Etap Sona Doğru

İlçenin önemli konumunda bulunan caddelerin Turgutlu Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve Gediz A.Ş'nin koordinasyonunda sil baştan yenileneceğini belirten Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, hedeflerinin halkın beklentisini fazlasıyla karşılamak olduğunu söyledi. Başkan Şirin çalışmalar hakkında şu şekilde konuştu, “Mevcut bölgelerin sorunlarını tespit etmiş ve neler yapabiliriz noktasında kurumlar arası görüşmelerimizi yapmıştık. Görüşmelerde önemli bir mesafe  kat ederek kazma vurma aşamasına geldik. İlk etapta alt yapı ele alınacak. İlçemize yakışmayan ve görüntü kirliliği oluşturan elektrik direkleri kaldırılarak, sistemin yer altına alınmasına dair çalışma başlayacak. Buna müteakip MASKİ su ve kanalizasyona dair sorunları çözüme kavuşturacak. Alt yapının tamamlanmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile üst yapı çalışmalarına başlayacağız. Kısacası etap etap gideceğiz” dedi.

“Daha Yaşanılabilir Bir Turgutlu İçin Çalışıyoruz”  

Alt yapı çalışmaları kadar üst yapının da önemini vurgulayan Başkan Şirin, hedeflerinin Turgutlu'yu daha yaşanılabilir kılarak modern görünüme kavuşturmak olduğunu söyleyerek, “Alt yapının sorunsuz olması üst yapıyı daha cazip ve uzun yıllar kullanışlı kılıyor. Bu doğrultuda da üst yapı ilçemize yakışır ve son derece modern hale gelecek. Caddeleri komple parke taşı döşenecek zemini solar aydınlatmalarla renklendireceğiz. Kaldırımları daha kullanışlı hale getirerek elbette yeşil kuşakları arttıracağız. Dekoratif sokak aydınlatmalarıyla donatacağımız caddeler eskisinden çok daha güzel bir görünüme kavuşacak. Tabii ki yaya ve araç yollarımız engelli  vatandaşlarımızın daha rahat kullanımı için rampa ve engelli yürüyüş bantlarıyla donatılacak. Tüm bu çalışmalar bu haftadan itibaren vurulacak kazmanın sonrasında tamamlanacak. Şimdiden Turgutlumuz adına önemli bir çalışmaya katkı sunacak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'e, MASKİ Genel Müdürlüğü ve Gediz A.Ş'ye teşekkür ediyorum. Umuyorum ki çalışmalar mevsim şartlarına rağmen beklenenden daha kısa sürede tamamlanacak. Bu anlamda halkımızın ve özellikle esnafımızın çalışmalar esnasında anlayış ve sabır göstermesini diliyorum. Her zaman ifade ettiğiimiz gibi Turgutlu  halkımız hizmetlerin en iyisini hak ediyor. İnşallah özlemle beklenen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte yenilenen caddeleri Turgutlu halkımızın kullanımına sunmuş olacağız” diye konuştu.
 
 
Editör: TE Bilişim