15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminin ardından Manisa’nın Turgutlu ilçesinde başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri titiz çalışmalarına devam ediyor. Mahkeme kararıyla Turgutlu’da önemli işadamlarının da aralarında bulunduğu 76 kişinin mal varlıklarına el konuldu.

İş dünyasında yer alan Hasan S.B., Ali C., Hasan S., Salih S. gibi isimler gözaltına alınırken firari oldukları iddia edilen Rıfat S., Mustafa O., Muharrem A., Hüseyin K. gibi isimler hakkında da yakalanma kararının bulunduğu öğrenildi.

Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü, soruşturma kapsamında yoğun çalışmasına devam ediyor.

Lidya Konserve’ye kayyum atandı

Turgutlu’nun köklü ve önemli markaları arasında yer alan Lidya Konservecilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketine kayyum atandı. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Hasan S.B.’ya ait olan işletmeye Manisalı avukat Rıdvan İnan, kayyum olarak atandı. Kayyum tarafından işletilen fabrikada üretim ve faaliyetlerin seyrinde devam ettiği öğrenildi.

3 FETÖ okulu kapatıldı

Öte yandan Turgutlu’da faaliyet gösteren ve FETÖ örgütüne ait olan 3 özel okul darbe girişiminin akabinde kapatılmıştı. El konulan okulların devlet okuluna dönüştürüleceği alınan bilgiler arasında yer aldı.

Turgutlu’da 14 din görevlisi açığa alındı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Turgutlu’da 9 din görevlisi açığa alındı. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında, İlçe Müftülüğünde görevli 7’si imam ve 2’si Kur-an kursu öğreticisi olmak üzere toplam 9 din görevlisinin daha açığa alındığı öğrenildi.

Turgutlu İlçe Müftülüğünde görev yapan A.G., M.Ö., R.T., R. A., R. Ö., F. K., S. H., M. U., M. B. isimli din görevlilerinin açığa alındığı belirtildi. FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında Turgutlu’da daha önce de 5 din görevlisi açığa alınmıştı. Şu ana kadar Turgutlu’da açığa alınan din görevlisi sayısı ise 14’e yükselmiş oldu.
Editör: TE Bilişim