Türkiye’de artan terör olaylarına rağmen Turgutlu’daki asker adayları asker ocağına kına yakılarak, güle oynaya ve gururla uğurlandılar. Geçtiğimiz hafta Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit düşen Uzman Çavuş Ali Şahin’in acısını içinde yaşayan Turgutlu, 96/1 tertip Mehmetçikleri teröre inat, ellerine kına yakarak uğurladılar. Duygu dolu anların yaşandığı törende analar evlatlarının ellerine kına yaktı. Törende Mehmetçiklere Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı armağan edildi. Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma veYardımlaşma Derneği Başkanı Veli Yoldaş ve yönetim tarafından organize edilen anlamlı törene Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Garnizon Komutanı Ömer Haşim Olgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Belediye Başkan Yardımcıları Çetin Akın, İskender Tunç, CHP İlçe Başkanı Erk Kayabaş, Yörük Dernekleri, daire amirleri, muhtarlar ve asker aileleri katıldı.

Törende Kuran’ı Kerim okundu, asker türküleri çalındı ve halk oyunları oynandı. Askere uğurlanacak Mehmetçik adaylarına anneleri ve yakınları tarafından kına yakıldı.

Turgutlu Yörükleri Kültür Dayanışma veYardımlaşma Derneği Başkanı Veli Yoldaş;” Mehmetçiklerimizi Peygamber ocağına uğurluyoruz ve bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Bizlerin son dönemde azan PKK terörünün kökünün kazınacağına inancımız tamdır” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’de Mehmetçikleri gururla uğurlandıklarını belirtirken;” Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın, biz kenetlendiğinde çok güçlü olan bir toplumuz. Askerlik ocağına uğurlandığımız gençlerimize hayırlı teskereler diliyorum” ifadelerini kullandı.

“KÜRDÜYLE, TÜRKÜ EL ELE VERMİŞ, KİM AYIRABİLİR BİZİ”

Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, uğurlama törenine coşkulu bir konuşma yaptı ve gün bir olma günüdür mesajı verdi. Turan;”Memleketimin bekçilerini, bayrağını indirmeyen, Kuran-ı Kerim’i hakim kılan, yiğit Mehmetçiği yetiştiren kıymetleri annelerimiz sizlere selam olsun. Bizler bu görevlerde hizmetkarız, vatanımıza ve milletimize ne yapsak azdır. Bizlerin canı feda olsun bu vatana. Ey şanlı bayrağım sen hep dalgalanacaksın, çünkü sana sadık ve sana yemin eden evlatın var. Buralarda Allah’ diyen, Kuran-ı Kerim’i hakim kılan, sana sadık evlatların var ve sen ilelebet yaşayacaksın. Biz Yunus’ların, Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz. Hangi renge mensup olursa olsun Anayasanın 10.maddesine inanan, birliğine ve beraberliğine inanan evlatların var. Kürdüyle, Türküyle, Çerkeziyle, Manavıyla, Yörüğüyle birbirine inanmış evlatların var, kim ayırabilir bizi birbirimizden” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim