Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, yeni yeni elektronik ürünler satışa sunulurken, kullanılmayan bilgisayar, cep telefonu gibi hurda elektronik eşyalarda da artış yaşandı. Bu durumun farkına varan Manisa'nın Turgutlu ilçesinde yaşayan ve hurdacılık yapan Lokman Erdemir, sokak sokak dolaşarak hurda olan ve kullanılmayan elektronik eşyaları toplamaya başladı. 15 yılı aşkın süredir Turgutlu'da hurdacılık yaparak geçimini sağladığını anlatan Erdemir, elektronik eşyalarda yaşanan israfın önüne geçmek istediğini belirtti. Eskiden hurda demir, plastik, naylon, pet şişe topladıklarını belirten Erdemir, bunların yerini artık elektronik eşyaların aldığını ifade ederek yaşanan israfa dikkat çekti.

"TOPLADIKLARIMI FİŞE TAKTIM ÇALIŞIYOR"
Televizyon, buzdolabı, bilgisayar gibi eşyaları çöpten topladığını aktaran Erdemir, şöyle konuştu: "Artık çok şaşırıyorum, plastik ve pet şişe toplarken şimdi çöp kutularının yanından televizyon topluyoruz. İnsanlar lüks tüketime yoğun ilgi gösteriyor. Bunları alıp fişe taktım, hepsi de çalıyor. Günahtır bu bir garibana verin. İnsanlar 1 TL'yi bulamıyor. Bu israftır günahtır. İnsanlar yeniye özeniyor, kullandığı ürünün yenisi çıktığında eskisini hemen atıp yerine yenisini alıyor." 

"MOTOSİKLETLERİ BİLE ÇÖPTEN TOPLUYORUZ"
Kimi zaman motosikletleri bile çöpten topladığını kaydeden Lokman Erdemir, sözlerini şöyle tamamladı: "Teknoloji değişmiş, herkes artık televizyonu, bilgisayarını çöpe atıyor. Motosiklet bile hurda diye sokağa bırakılıyor. Artık insanlar neredeyse yeni ürünlerini atıyorlar ve alırken bizden para bile istemiyorlar. Bende bu duruma inanamıyorum, artık hurdacılık böyle oluyor her şeyi buluyorum. İyi ki teknoloji çıkmış, bizim için çok iyi bir şey ama bizde şok oluyoruz."

Editör: TE Bilişim