Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde yürüttüğü hizmetler vatandaşların yüzünü güldürdü. Çalışmalar kapsamında Turgutlu’da devam eden asfalt hizmeti de hem Turgutlulu vatandaşlara, hem de esnafa rahat bir nefes aldırdı. Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Manisa yolunda tamamlanan asfaltlama çalışmasının ardından Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Belediyesi eski başkanlarından Arif Pektaş ve esnaflar Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu da hazır bulundu.

Eski Manisa Yolu’nun standardı yükseldi

Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte il genelinde bir değişim yaşandığını belirten Turgutlu Belediyesi eski Başkanı Arif Pektaş, “Siz 17 ilçeye aynı evin evlatları gibi yaklaşıyorsunuz. Ama biz Turgutlu’ya yapılanlardan dolayı mutluyuz, memnunuz. Bu çalışmalar bundan sonra yapılacakların işaretini veriyor. Turgutlu’nun hayatta olan en eski belediye başkanı ile en yenisi şuanda huzurunuzda. Özellikle Manisa yolundan Irlamaz Çayı’na bağlanan yol, çok önemli bir yoldu bizim için. Çünkü o yolun standardı düşük olmasından dolayı vatandaş ister istemez E-96 yoluna çıkıyordu. Bu büyük tehlikeydi. Bu yolun standardı en üst seviyeye çıkarılınca E-96 yolu artık kullanılmıyor. Çok güzel bir çalışma oldu” diye konuştu.

Esnafın yüzü gülüyor

Köylerde ulaşımla ilgili yeni araçların çalışmaya başlaması, ova yollarının düzenlenmesi, Cumartesi Pazarı’ndaki proje gibi hizmetlerin Turgutlu’da bir ayrıcalık yarattığını da sözlerine ekleyen Pektaş, hizmetleri nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini sundu. Ziyarette yer alan Turgutlulu esnaflar da, eski Manisa yolunun asfaltlanmasının işlerine katma değer sağladığını belirterek, Başkan Ergün’e teşekkür ettiler.

Esnaftan baklava ikramı

Ziyaretleri nedeniyle Eski Başkan Arif Pektaş, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Turgutlulu esnaflara teşekkür eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi. Yıllarca Turgutlu’da yapılmayan çalışmayı yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ergün, yolun aydınlatma direklerinin dikilmesi için de çalışmanın başladığını müjdeledi. Ziyaret sonunda Turgutlu esnafı, Başkan Ergün’e baklava ikramında bulundu.

Editör: TE Bilişim