Manisa’nın Turgutlu İlçesinde bulunun Turgutlu Hasan Ferdi Turgutlu Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek olan Uluslararası Robot Sumo Şampiyonası için yola çıkıyor.

Robot Sumo yarışmalarının Türkiye ayağında derece yaparak uluslararası şampiyona katılma hakkı kazanan 3 Türk takımından biri olan Turgutlu ekibinin bu yolculuğunda Seramiksan firması sponsor oldu.

Robot sumo takımı Japonya’da Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek adına yoğun bir mesai harcadı. Tokyo’da boy gösterecek Kasabalı ve Ağır Efe isimli robot sumoları tasarlayan eğitimciler ve öğrenciler uluslararası arenaya çıkmaya hazır olduklarını söylerdiler.

Robot sumo takımı Hilmi Bağdatlı, Ferdi Akçay, Ertuğrul Polat, Erçin Tütünsatar’dan oluşuyor.

Kafile başkanı olarak okulun eski müdürü İhsan Pekzorlu görev yapacak ve grubun tercümanlığını ise Ahu Akgün yapacak.

Turgutlu Hasan Ferdi Turgutlu Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Salar’ın makamında bir araya gelen kafile, şampiyonada iddialı olduklarını belirttiler.

Okul Müdürü Salar; “Ekibimize uluslararası arenada başarılar diliyorum” derken İhsan Pekzorlu; “Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz iyi bir iş çıkardılar, şimdi sahne sumocu robotların” ifadelerini kullandı.

Dünya geleninde 200’e yakın takımın katılacağı organizasyonda Manisa ve Turgutlu şampiyonlardan bir madalya daha bekliyor.

Editör: TE Bilişim