Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de çalışmaları yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Tarihî özellikleri korunarak prestijli bir mekân haline getirilecek olan binaya yönelik halkın beklentisini karşılayacaklarını söyleyen Başkan Şirin, “Ne mutlu ki sözde değil özde belediyecilik anlayışımızla eski belediye binamızda restorasyon çalışmaları başladı. Tarihi canlandıracağımız bu önemli projeyi tamamlamak bizlere ve Manisa Büyükşehir Belediyemiz’e nasip oldu” dedi.

Eski Turgutlu Belediye binasında geçmiş dönemde başlanılan ancak çeşitli nedenler dolayısıyla tamamlanmayan restorasyon çalışmaları Turgutlu Belediyesi’nin girişimleriyle kaldığı yerden devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilerek çalışmalarına başlanılan eski bina yıllardır bulunduğu atıl durumdan kurtularak Turgutlu’nun önemli bir kazanımı haline gelecek. Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de çalışmaların başladığı binayı ziyaret ederek, yüklenici firma yetkilerinden bilgi aldı. Başkan Şirin’e Büyükşehir Belediyesi Turgutlu Koordinasyon Şube Müdürü İbrahim Kutar eşlik etti.  

Tarihe Saygı Düşüncesinden Hareketle Çalışıyoruz

Turgutlu halkının beklenti içerisinde olduğu binayla ilgili Turgutlu Belediyesi’nin önemli bir girişimde bulunduğunu ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ‘tarihe saygı’ düşüncesinden hareketle önemli bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyerek, “Bilindiği üzere eski belediye binası, yalnızca bir dönem belediye olarak kullanılmış olmasıyla değil, tarihî değeri ile de ilçemizin önemli mimarî eserlerinden birisi. Bilindiği gibi binada ilk olarak 2012 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları 2013’te durdurulmuştu. Biz göreve geldikten hemen sonra bu binanın yeniden hayata döndürülmesi amacıyla çalışmalara başladık ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün ilçemizi ziyaretinde verdiği söz doğrultusunda ilk adımları attık” dedi.

Eşsiz Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Saygımız Sonsuz

Yıllardır bina içerisinde bulunan ancak tahrip olan ve Hayrullah Batmaz tarafından yapılan heykelin de üzücü durumdan kurtarılacağını müjdeleyen Başkan Şirin, “Elbette binayla birlikte içerisinde bizler için manevi anlamda çok değerli bir eser bulunuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sandalyeye oturmuş durumdaki heykeli de restorasyon kapsamında eskisinden çok daha güzel ve görkemli hale getirilecek. Yenilendiğinde ise düşüncemiz heykeli hak ettiği noktada değerlendirmek ve elbette vatandaşlarımızın da bu eseri uzun yıllar görmelerine imkan sağlamaktır” dedi.

Turgutlu Tarihini Geçmişe Taşıyoruz

Turgutlu Belediyesi olarak ilçenin tarihî değerlerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Başkan Şirin, “Bilindiği üzere tarihî değerlerimizin korunması ve ilçemizin geçmişi ile ilgili bilinmeyenlerin ortaya çıkarılması adına birçok çalışmayı birlikte yürüyoruz. Bir taraftan eski belediye binamızda çalışmalar başlarken, bir taraftan da Turgutlu Kent Müzesi ile ilgili restorasyon çalışmalarını yürütüyoruz. Ayrıca meclisimizden de kararını aldığımız üzere İstiklal Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Üzümcü Çarşısı’nı da kent kütüphanesine dönüştürecek resmi prosedür aşamasındayız. Üzümcüler Çarşısı’na da inşallah eski belediye binamız Üzümcü Konağı’mız gibi hayat verecek, gelecek nesillerimize miras olarak aktaracağız” dedi. 

Editör: TE Bilişim