Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, 25 Eylül ve 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. İtfaiye Teşkilatı’nın 301. kuruluş yıldönümünü kutlayan Başkan Şirin, "Meslekleri gereği karşılaştıkları birçok tehlikeye rağmen, kuruluş amacını karşılıksız yardım anlayışından alan değerli itfaiyecilere başarılar diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Turgay Şirin, İtfaiye Teşkilatı’nın 301. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. İtfaiyeciliğin riskli meslek gurupları arasında önemli bir yer edindiğini belirten Başkan Şirin mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Osmanlı döneminde ‘tulumbacılar’ olarak meslek gurubu haline gelen, günümüze kadar gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurarak faaliyet alanı da genişleyen İtfaiye Teşkilatı’nın 301. yıldönümünü kutluyoruz. Başta yangın olmak üzere sel, deprem gibi acil afet durumlarında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayan, birçok kaza anında ve hatta bir hayvan mahsur kaldığında dahi kurtarma çabasını esirgemeyen itfaiye teşkilatının değerli mensupları ilçemizde de 7/24 önemli bir görev ifa etmektedir. Büyükşehir yasası kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde yer alarak Turgutlu İtfaiye Amirliği’ne dönüşen ve geçtiğimiz günlerde filosuna kattığı 2 yeni itfaiye aracıyla hizmet kalitesini arttıran amirliğimizin, Turgutlu halkına güven veren çalışmalar içerisinde olduğundan şüphemiz yoktur. Bu anlamda Turgutlu İtfaiye Amirliği bünyesinde mesai yapan 45 itfaiye personeline kazasız belasız, başarılı çalışmalar diliyorum. Meslekleri gereği karşılaştıkları birçok tehlikeye rağmen kuruluş amacını karşılıksız yardım anlayışından alan, başkalarına yardımcı olabilmek için büyük bir özveri ve gayretle, gerekirse canları pahasına görevlerini yerine getiren tüm itfaiye çalışanlarının haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor; ilimizde ve ilçemizde görev başında olan itfaiyecilerimize selam ve saygılarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim