Otopark konusunda Turgay Şirin'in vatandaşa seçim meydanlarında yalan söylediğini ifade eden Kayabaş;" Seçim meydanlarında otopark kalkacak dediniz, kısa bir dönem uygulama kalktı ama ne olduysa Büyükşehir'den emir gelince otopark uygulaması yeniden başladı" diyerek otopark uygulamasının yasal olmadığını dile getirdi. Kayabaş öte yandan;" Bu kenti yönetemiyorsan, bırak ağabeyin Cengiz Ergün yönetsin" ifadelerini kullandı.

İlçe Başkanlık binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Erk Kayabaş, avukat olan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin'in hukuksuz olan otopark uygulamasına göz yumduğunu belirtti. Otopark konusunda Yargıtay'ın kararlarının bulunduğunu dile getiren Kayabaş;" vatandaşlardan inşaat durumlarında otopark bedeli alınıyor ama hale otopark parası ödemek zorunda bırakılıyor. CHP İlçe Başkanlık binası yapılırkan 12 adet otopark bedeli ücreti ödendi. Bunu geri talep ediyoruz ve bu konuda hukuksal süreci takip edeceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Turgay Şirin’in avukat olduğunu söyleyerek otopark yönetmeliğini hatırlatan Kayabaş,”Kanunlar varken siz bu kanunlara uymuyorum diyemezsiniz. Vatandaşımızın da kendimizin de haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Turgutlu’nun mevcut Belediye Başkanı Turgay Şirin yerel seçim öncesi otopark ücreti uygulamasını kaldıracağının sözünü vermişti. Bu vaatlere ne oldu? Bu paraları vatandaştan alıyorsanız, aldığınız para karşılığı vatandaşlara otopark yeri göstermek zorundasınız.”dedi.

“450 ARAÇLIK OTOPARK 153’E DÜŞTÜ!”

Turgutlu’nun bir diğer sorunu Cumartesi Pazarındaki otopark sistemi ile ilgili olarak da Kayabaş; ”Belediyelerin 5 yıllık imar programları olmak zorunda. Bu programlar yapılırken otoparklar da dahil edilmelidir. Ne yazık ki, ne önceki belediye başkanımız ne de mevcut başkanımız bunlarla ilgili herhangi bir çalışma yapmıyor. Sayın Belediye Başkanımız Turgay Şirin gündemde bir otopark yaptığını söylüyor. Bu otopark iddiası bir zamanlar 450 araçlık kapasitedeydi, şimdi 153’e düştü ne hikmetse. Cumartesi o otoparktan arabalar dışarı çıkarılacak, oraya pazaryeri kurulacak. Bu nasıl bir mantıktır henüz çözemedim. Avrupa’nın değil dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama görmedim. Esas bize otopark lazım olan gün Cumartesi pazarının yapıldığı gündür. Baktığımız zaman pazara gelecek olan esnaf arabasını nereye koyacak bilemiyorsunuz. Pazaryeri ile ilgili pazarcı esnafının görüşlerini almadan Turgutlu halkına ve cumartesi pazarı etrafında oturan vatandaşlarımızın görüşü alınmadan ben ve abim yaptık oldu mantığı doğru değildir. Bizim Turgutlu’nun 2-3 yılını kurtaracak projeler yerine 50-100 yılını kurtaracak projelere ihtiyacımız vardır. Belediyenin asli görevi olan kamu hizmetinden uzak Belediye anlayışı Belediye başkanının seçim öncesi alanlarda söylediği şehri emin söylemiyle bağdaşmamaktadır.”dedi.

“BEN BİLMEM ABİM BİLİR MANTIĞINI ARIK TURGUTLU HALKI YEMİYOR”

Özellikle Turgutlu’nun merkezi caddelerinden Atatürk Bulvarında halkın çok büyük sıkıntılar çektiğini ve vatandaşla şirket çalışanları arasında da tartışmalar yaşandığını söyleyen Kayabaş; “Yerel basında da vatandaşın tepkileri geniş yer bulmuş ve bu tepkiler giderek büyümüştür. Seçim döneminde mevcut Belediye Başkanımız, bu otopark sorunuyla, bedelleriyle, işletmesiyle alakalı ‘kaldıracağım’ demişti. Bir dönem kaldırıldı ama şuanda yine kulpuna uydurarak, topu Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne atarak, Atatürk Bulvarı’nın Büyükşehir bünyesine alındığını savunarak, orda duran arabalara otopark ücreti kesiliyor. Artık ben bilmem abim bilir mantığını Turgutlu halkı yemiyor. Halkımız bunların hesabını elbet soracaktır. Mevcut Belediye Başkanı bunları seçimlerde dile getirmişken, bu durumun devam etmesi, hatta daha da ileriye gidersek son 15 günden beri, 10 dakika dahi park izni verilmemesi hoş bir şey değil. Bir dakika durup ekmek alacaksınız veya işinizi göreceksiniz ona dahi müsaade yok. Daha önce 12 saati 6 lira olan otopark ücreti 15 lira oldu. 2 saat 2.5 lira iken bu hizmetlere de yüksek zamlar geldi. 1 saat 2.5 lira, 2 saat 5 lira,, 3 saat 6 lira,4 saat 8 lira ve 12 saat bekleme 15 lira oldu. Bu yetmezmiş gibi engelli vatandaşlarımızın araçlarından da park ücreti alınmaya başlandı. Kesilen bu paralar park ücreti değil, vatandaşlara uygulanan bir para cezasıdır. ”

“HAKKIMIZI ARAYACAĞIZ”

Vatandaşların artık siyasilere güveni olmadığını da ifade eden Kayabaş son olarak, “Mevcut Belediye Başkanı Turgay Şirin seçim zamanlarında alanlarda söylemiş olduğu ‘Ben otoparkı bulvarda kaldıracağım’ sözünden sonra şuan da halen MANPARK adı altında bir uygulama var ise ve on dakikalık parka bile müsaade edilmiyorsa söylenecek bir şey kalmıyor. Otopark yönetmeliğinin 9.uncu maddesi her şeyi özetliyor. Bu paraları vatandaştan alıyorsan, aldığın para karşılığı vatandaşlara otopark yeri göstermek zorundasın. Örneğin biz CHP Binası yaptığımız zaman 12 araçlık otopark ücreti ödedik. Ancak şuan önüne aracı koyduğumuz anda cezayı yazıyorlar. Biz bu durumu daha ileriye taşıyacağız. Bununla ilgili tüm hakkımızı arayacağız. Belediye Başkanı Sayın Turgay Şirin’in kişiliğine bir şey demiyoruz ancak Turgutlu halkının hakkını savunmalı belediye başkanı olarak gerekeni yapmasını ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün her istediğini yapamayacağını hatırlatmasını ve dile getirmesini bekliyoruz. Bölge ve genel otoparktan yararlananlardan ayrıca kullanım bedeli alınmaz diyor yönetmelikler. Bu kanunlar varken siz bu kanunlara uymuyorum diyemezsiniz. Vatandaş her yerden tokat yemeye devam ediyor.” dedi.

"BELEDİYE KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN"

Turgutlu Belediyesinin, Büyükşehir ile ortak haraket ederek vatandaşı kandırdığını belirten Kayabaş;" Belediye kendine çeki düzen versin, biz CHP olarak değerli hemşerilerimizin yanındayız. Otopark konusunda ve bir çok konuda bir önceki belediye ile bu belediye aynı mantıkta. Seçim vaatlerine, afişlerine bakın. Turgay Şirin'in seçim afişlerinde birlikte yöneteceğiz yazıyor. Birlikte yönetecek miyiz?, birlikte yürütecek miyiz?. Belediye şeffaf olmalı ve şuanda belediyenin şeffaf olduğunu söyleyemeyiz. Şehri emin kendinden pek emin değil" ifadelerini kullandı.

"SU SAYAÇLARI KONUSUNDA VATANDAŞLARDAN HARAÇ ALIYORLAR"

Kayabaş;" Geçtiğimiz ay yaptığımız basın açıklamasında su sayaçlarının değişimi konusunda büyükşehirin ve MASKİ'nin usulsüzlük yaptığını kanun maddelerini, Yargıtay'ın verdiği kararları okuyarak kamuoyu ile paylaştık. Ama kimse çıkıpta sizin dediğiniz gibi değil demedi. Vatandaşları kandırarak adeta haraç topluyorlar" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim