Ağrı Patnos’taki görev yerinden 10 gün öncesinde geçici görevle Diyarbakır’a giden 26 yaşındaki şehit Uzmançavuş Ali Şahin’in ölümü memleketi Turgutlu’yu yasa boğdu. Turgutlulu Şehit Şahin, iki yıl önce sivil Yaşamında Dozer Operatörü Olarak Çalışıyordu.

“GEÇİCİ GÖREVLE GİTTİĞİNİ UÇAĞA BİNERKEN SÖYLEDİ”    

Mehmet Emin-Hazar Şahin çiftinin 6 evladının ortancası olarak dünyaya gelen Uzman Çavuş Ali Şahin, geçici görev yeri Diyarbakır’a gitmeden önce geldiği memleketi Turgutlu’dan ayrılırken babasına geçici görev yerini İzmir Adnan Menderes Havalimanından Diyarbakır’a uçmak üzere iken söylediği belirtildi.

Şehidin babası oğlu ile ölmeden 1,5 saat öncesinde konuşup helalleştiği öğrenildi.

Şeyma, Mualla, Nuray, İbrahim ve Hakan Şahin isimli evlatları bulunan baba Mehmet Emin Şahin ise Turgutlu Belediye Park Bahçe Müdürlüğünde işçi olarak çalışıyor.

 “KEŞKE DOZER OPERATÖRÜ OLARAK YANIMDA KALSAYDI”  

 Şeker hastası olması nedeniyle sürekli şeker ölçümüne tabi tutulan ve güçlükle ayakta durabilen Baba Mehmet Emin Şahin; yakınlarına  ”Oğlum iki yıl önce TSK Uzman çavuş olarak girdi. Öncesinde bizim gibi inşaat işleri ile uğraşıyor idi. Son yaptığı işi ise Dozer operatörlüğü idi. Keşke o hayatta olsa dozer operatörü olarak yanımda kalsaydı” dediği belirtildi.

 Şehit Uzman Çavuş Ali Şahin’in cenazesi ise evine 300 metre uzaklıktaki Turgutlu Belediye Mezarlığındaki Şehitlikte toprağa verilecek.

    

 

Editör: TE Bilişim