Özdilek Turgutlu AVM, düzenlenen açılış töreniyle kapılarını Turgutlu halkına açtı. AVM açılışına Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kaymakam Uğur Turan, Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Ömer Haşim Olgun, Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç, Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Faruk Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Özdilek Holding’in üst düzey yöneticileri ve Turgutlu protokolü katıldı.Açılış bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasını ilk olarak Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek gerçekleştirdi. Özdilek, Turgutlu’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Taze gıdadan unlu mamullere, meyve–sebzeden kişisel bakım ürünlerine, giyim ürünlerinden ev tekstiline, çocuk-eğlence merkezinden kafe - restoranına ve sinema salonlarına kadar tüm ihtiyaçları tek çatı altında toplayan Özdilek Turgutlu Alışveriş Merkezi, sunduğu 70 bin çeşit ürünlesiz değerli ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır. 9 bin metrekarelik alana sahip ve 242 personelin istihdam edileceği alışveriş merkezimiz ile bizler Turgutlu’ya artı değer katmak için geldik; Turgutlu’nun da bize güç katacağını biliyoruz. Bu eserin meydana gelmesinde emeği geçen Kaymakamımız Sayın Uğur Turan’a, Belediye Başkanımız Sayın Turgay Şirin’e, Belediye Başkan Yardımcıları’na, inşaat ekibimize, tüm çalışma arkadaşlarıma, tüm taşeronlarımıza ve çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim”  dedi.

“Kalıcı Bir Birlikteliğe Hoşgeldiniz”     

Özdilek’in ardından yaptığı konuşmada mevcut gayrimenkulün dev Türk yatırımcısı Özdilek tarafından değerlendirilmiş olmasının Turgutlu adına önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Bugün Özdilek Ailesi'nin yanı sıra Turgutlu'nun da önemli bir günü. Zira,Bursa Alışveriş Merkezi ile perakende sektörüne giren Özdilek’in, 1983 yılından bugüne olan ticari serüvenindeki son duraklarından biri Turgutlu’muzdur. Özdilek tarafından, mevcut alanın satın alınmasıyla başlayan süreçte bugün gördüğünüz gibi hem ilçe halkımıza hem de bölgeye hitap edecek donanımlarıyla cazibe merkezi oluşturulmuştur. Özdilek A.Ş gibi güvenilir bir Türk yatırımcısının böyle özel bir alanı değerlendirmesi, Turgutlu halkına sağladığı istihdam, 7'den 77'ye her kesime hitap eder donanımları şüphesiz kentimizin değişim ve gelişimine katkı sunacaktır. Ünlü markaları bünyesinde barındıran, en önemlisi dünya markası olan Özdilek ürünlerine ulaşımı kolaylaştıran, alışverişin yanı sıra sosyal içerikleriyle Turgutlu halkının keyifle vakit geçirebileceği mekanlar sunan merkez, Manisa'da ilk ve tek olma özelliğiyle de dikkat çekecektir. O anlamda Özdilek Ailesi'ne ev sahipliği yapacağımızı değil, kalıcı bir birliktelik yaşanacağını düşünüyorum. Burası artık sizin de evinizdir” dedi.

Büyük Değişim ve Gelişimin Arefesindeyiz”


Konuşmasında Özdilek AVM’nin bulunduğu konumun önemine değinerek, bölgesinde yaşanacak değişimden söz eden Başkan Şirin, “Burada önemli noktalardan bir kaçını sizlerle paylaşmak isterim. Konum olarak şehir merkezimizin girişi olan bu bölgedeki değişim artarak devam edecek. Karşımızda yer alan Irlamaz Rekreasyon Alanı, örneğini Manisa merkezden verebileceğimiz Kent Park modeliyle değişimin bir başka noktası olacak. Bu bölgeyi sosyal donatı alanlarıyla ilçemizin cazibe noktası haline getireceğiz. Bir diğer değişim noktamız da ilçe halkımızın merakla beklediği battı-çıktı kavşak projemizin hayata geçmesiyle yaşanacak. Zemin etüt çalışmalarının başladığı ve buraya çok yakın bir noktada Turgutlu'nun kaderini tamamen değiştirecek kazmayı vurmamıza sayılı günler kaldığını ifade etmek isterim. Son olarak yine buranın geçiş noktası olması dolayısıyla vurgulamak istediğim vahşi çöp depolama alanı. Manisa merkezde yapımı devam eden Katı Atık Bertaraf Tesisi ile çöp sorunumuz ortadan kalkarak, modern, yaşanılabilir ve Turgutlumuz'un değişim ve gelişiminde tarihe önemli notlar düşeceğiz. Turgutlu Belediyesi olarak çözüm ortaklarımızla birlikte halkımızın hayalini kurduğu kenti elbirliği gönülbirliği ile kurmuş olacağız” diye konuştu.

“Özdilek Holding İstihdamla Büyüyor”

Sözlerini Özdilek’in dünya çapında bir marka olduğunu ve bu durumun ülkemizin, ilimizin ve kent ekonomimizin canlanması ve istihdam açısından sevindirici gelişme olduğunu vurgulayarak tamamlayan Başkan Şirin, “Sayın Hüseyin Özdilek'in yönetim kurulu başkanlığındaki Özdilek, bugün dünyada ilk 6 firma içinde, Avrupa’da ise en büyük havlu-bornoz üreticisi konumuyla Türkiye'nin uluslararası alandaki ticari lokomotiflerinden biridir.Şüphesiz bu durum, ülkemizin, ilimizin ve kent ekonomimizin canlanması ve istihdam açısından sevindirici gelişmedir. Ayrıca bugün binlerce çalışanı ile Türkiye’nin marka değeri en yüksek şirketleri içinde ilk 100 firma arasında yer alan bu dev firma, inanmaktayız ki bundan böyle Turgutlular'ın da katkılarıyla daha da büyüyecektir.Özdilek Alışveriş Merkezleri Tekstil Sanayi Anonim Şirketi'nin her kademesine başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. Başkan Şirin’in ardından söz alan Kaymakam Uğur Turan da milli manevi değerlerimize vurgu yapmış olduğu konuşmasında, Özdilek AVM’nin hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, Hüseyin Özdilek’i tebrik ederek tüm çalışanlara başarılı çalışmalar diledi. Konuşmaların ardından tüm protokol üyeleri tarafından merkezin açılış kurdelası kesildi. Ardından sırasıyla market reyonları, giyim bölümleri ve sinema salonları gezildi. Son olarak Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek tarafından tüm protokol üyeleri öğle yemeğinde ağırlandı.

 
Editör: TE Bilişim