Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 22 Eylül 2015 tarihinde annesiyle ilişkisi olduğu iddia edilen M.D. tarafından boğazından bıçaklanarak öldürülen Betül Erkenci cinayetinin ikinci duruşması Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada yine karar çıkmazken, mahkeme heyeti davayı 7 Nisan 2016 tarihine erteledi.
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 24 yaşındaki Betül Erkenci cinayetini işleyen katil zanlısı M.D. bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, anne Gülay Tok'un yaralanması olayıyla ilgili Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istendi. Olayda ağır yaralanan ve kızını kaybeden Gülay Tok için Manisa Barosu'nun avukat tayin edeceği öğrenilirken, mahkeme heyeti davaya taraf olma talebinde bulunan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun talebini kabul etmedi. İkinci duruşmadan da karar çıkmazken mahkeme 7 Nisan 2016 tarihine ertelendi. 
Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasını, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, CHP Kadın Kolları ve Yaşamder üyeleri de takip etti.
Betül Erkenci'nin cinayet davası Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinde görülürken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ise adliye önünde basın açıklaması yaparak, "Kadın cinayetlerinde indirim uygulanmasın" ifadelerini kullandı. 
Mahkeme çıkışında basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na, Betül Erkenci'nin annesi Gülay Tok da destek verdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan Semiha Hasgör tarafından yapılan basın açıklamasında, "Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların en yakınımız olan erkekler tarafından şiddetin her türlüsüyle karşı karşıya kalıyoruz. Yaşam hakkımız elimizden alınıyor. Bizi korumakla yükümlü olan makamlar görevini yerine getirmiyor. Kadına yönelik suçlardan ve kadın cinayetlerinde kabul edilemez gerekçelerle ceza indirimleri uygulanıyor. Devlet kadına karşı sıfır tolerans derken, uygulamada aksi yönde adımlar atıldı. Mevcut haliyle erkek şiddetini aklayıp neredeyse kadınların yargılanmasına imkan veren Türk Ceza Kanunun değiştirmeyenlere sesleniyoruz, Özgecan yasasının çıkmasını istiyoruz. Mutlu değilsek ayrılmak, şiddet gördüğü kocasından boşanmak, kendini güvende hissetmediğinde devlet tarafından korunmak, kendi hayatına dair karar vermek kadınların hakkıdır. Biz kadınlar artık bir kadın eksilmemek için, yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direnmeye devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

OLAY
Manisa'nın Turgutlu ilçesinde 22 Eylül 2015 tarihinde Gülay Tok'un ilişkisi olduğu iddia edilen M.D. Gülay Tok'un ayrılma talebine sinirlenip, anne kızın yaşadığı eve giderek Gülay Tok'u bıçakla ağır yaralamış ve kızı Betül Erkenci de araya girmek isterken boğazına aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybetmişti. Evli ve 6 çocuk babası M.D. olaydan bir gün sonra cinayet aleti bıçakla birlikte Irlamaz Çayı içinde saklanırken yakalanmış ve tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

 
Editör: TE Bilişim