Dernek yöneticilerini encümen toplantı salonunda ağırlayan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Birbirinden değerli materyalleri Turgutlu'nun geleceğine bağışlayan derneğimize ve üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umuyorum, bu ilk bağış tüm hemşerilerimiz için de örnek teşkil edecek.  Tarihimizi, kültürümüzü ve geleneğimizi böyle güzel desteklerle bizler yaşatacağız” dedi.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muharrem Baysak, yönetim kurulu üyeleri Mustafa Meriç ve Bircan Baysak ile Halilbeyli Bosna Hersek Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Celep, Neccar Er ve Ünal Ay’ı encümen toplantı salonunda ağırladı. Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Akın ve Kent Müzesi Projesi Koordinatörü Mehmet Gökyayla’nın da hazır bulunduğu ziyarette Bosna Hersek Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından Kent Müzesi’nde sergilenmesi amacıyla derlenen eserler Başkan Şirin’e teslim edildi. Eserler hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Muharrem Baysak, “Müzemize bağışladığımız eserler arasında bir adet ağızdan dolma çitfe tüfeğimiz, gaz ocağımız, 1908 tarihini taşıyan dikiş makinemiz, hem okka hem de kilogram tartabilen el kantarımız, bir adet radyomuz ve dernek üyelerimizin aile büyüklerinin günlük hayatlarında kullandığı birçok malzeme bulunuyor. Şehrimizde bir Kent Müzesi oluşturulması çabası gerçekten de çok önemli ve takdire değer bir çalışma. Sayın Belediye Başkanımızı ve ekibini bu çabalarından dolayı tebrik ediyorum ve inanıyorum ki, tüm Turgutlulular bu gibi eserleri bağışlayarak bu çalışmaya destek vereceklerdir” dedi.

“Tüm Hemşerilerimiz Aynı Duyarlılığı Gösterecektir”

Derneğin bu konudaki duyarlılığının kendilerini çok memnun ettiğini ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de, “Müze projemizle hep söylediğimiz gibi geçmiş ve bugün arasında bir köprü kurmayı, bugünün gençlerinin ecdadımızın kullandığı malzemelerini görerek onların hayatları hakkında bilgi edinebilmelerini hedefliyoruz. Ayrıca bilindiği gibi Turgutlumuz 1922’de yaşanan yangında hem şehir belleği, hem de bunun yansıması olarak hemşerilik kültürü bakımından ciddi zarar görmüş bir şehir. Bizler bu çalışma ile şehrimize dair bir aidiyet hissi uyandırmayı amaçlıyoruz. Derneğimizin üyelerinden derleyerek müzemizde sergilenmek üzere bağışladığı eserler, bu anlamda bizler için çok önemli. Hem derneğimize, hem de her bir üyeye ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umuyorum, bu eserlerin bağışı tüm hemşerilerimiz için de örnek teşkil edecek ve inanıyorum ki tüm hemşerilerimiz de aynı duyarlılığı gösterecektir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim