Turgutlu İlçesi’nde mahallelerindeki doğalgaz çalışmalarından memnun olmayan muhtarlar, mahalle sıkıntılarını iletmelerine rağmen Aksa Doğalgaz Manisa Şirket Müdürü ve Turgutlu Şirket Müdürünün 2 yıldan beri doğalgaz taşıyıcı hat çekilmesi için verilen sözleri hala yerine getirmediklerini belirttiler.
Turgutlu’nun Kurtuluş Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı İbili, Turgutlar Mahallesi Muhtarı Tekin Öztürk, Bozkurt Mahallesi Muhtarı Hüsnü Nişli mahallelerindeki doğalgaz çalışmalarında sıkıntıları olduğunu yaptıkları basın açıklamasıyla dile getirdiler.

Kurtuluş Mahallesi Muhtarı İsmail Hakkı İbili tarafından okunan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi: “Kurtuluş Mahallesi, Turgutlar Mahallesi, ve Bozkurt Mahallesini ilgilendiren doğalgaz çalışmalarından memnun olmadığımızı ve mahallelerimizin sıkıntılarını iletmemize rağmen Manisa Şirket Müdürü ve Turgutlu Şirket Müdürü’nün, muhtarlara sürekli 2 yıldan beri doğalgaz taşıyıcı hat çekilmesi için verdikleri sözler hala yerine getirilmemiştir. Kimlere hizmet ettikleri konusunda farklı düşünceler yorumlar yapılmaktadır. Bazı sokaklara girilip bazı sokaklara girilmiyor. Mahalle ve vatandaş mı ayırt ediliyor? Öncelik kimlere veriliyor? Vatandaşın evlerine doğalgaz çekilmesi için torpil mi işlemektedir? Bir sene önce kaldırmaz, bu hat zayıf, verilmez denilen sokaklara doğalgaz bu sene aynı hattan verilip ve sağında aynı veya daha çok bina olan sokaklara verilmiyorsa suçlu kimlerdir? Vatandaşı ve Cumhurbaşkanımızı temsil ettiğimize göre bizler mahalle muhtarları olarak vatandaşların hayrına olan işlerimizi hallettirmekte çok sıkıntılar çekmekteyiz. Yetkililerin muhtarları dinlemelerini ve vatandaşlarımızın yararına olan konularda çözüm üretilmesi ve yardımcı olunmasını talep ediyoruz. Bizler mahalle muhtarları olarak bu konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurur, saygılarımızı sunarız…”
Editör: TE Bilişim