Turgutlu Hasan Ferdi Turgutlu Orta Okulunda görevli beden eğitimi öğretmeni Mehmet Özer, Bulgaristan’da düzenlenen Balkan Şampiyonasında Türk Bayrağını göndere çektirdi ve Balkan Şampiyonu oldu.


17-21 Aralık 2015 tarihlerinde Bulgaristan’ın Pazarcık şehrinde düzenlenen Balkan Open MMA Şampiyonasında Balkan Şampiyonu olan Mehmet Özer’e Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez bir plaket takdim etti. 18 yaşından bu yana Milli Takımda mücadele eden Özer, Kickboks, Wushu, Muay Thai ve MMA dallarında bir çok kez ringe çıktı.


13 Kickboks, 13 Wushu , 9 Muay Thai , 1 MMA Türkiye Şampiyonu olan Özer, Kickboks’ta Dünya ikinciliği, Dünya üçüncülüğü, Avrupa’da ikincilik ve üçüncülük kürsüsüne çıktı. Muay Thaı’de Avrupa şampiyonu, Avrupa 2.si , Avrupa 3.sü olan milli sporcu Wushu Avrupa 3.sü, Dünya Kupası 2.si ve son olarak ta Bulgaristan’da düzenlenen şampiyona da MMA Balkan Şampiyonu oldu.


Mehmet Özer, 23 -27 Mart tarihleri arasında Japonya’da düzenlenecek Dünya Şampiyonasında ve 19-29 Mayıs tarihleri arasında İsveç’te düzenlenecek Muay Thai Dünya şampiyonasında mücadele edecek.


Adeta madalya koleksiyoncusu olan Mehmet Özer;” Balkan şampiyonasında ülkeme bir madalya daha kazandırmak beni bir kez daha gururlandırdı. Japonya ve İsveç’te de kürsüye çıkarak Türk Bayrağını göndere çektirmek istiyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim