Manisa’nın Turgutlu İlçesinde 48 saattir kayıp olan 53 yaşındaki Kerim Kayrak’ı arayan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) ekipleri arama yaptıkları bölgede yanmış ve toprağa gömülmüş bir erkek cesedi buldu.

İlçede iki gün önce incir toplamaya çıkan Kerim kayrak’a ait olduğu sanılan cesedin yakılmadan önce işkence yapıldığı anlaşıldı. Toprağa gömülen cesedin ellerinin ise dışarıda bırakılması dikkatlerden kaçmadı.

2 Eylül günü 06.30’da Turgutlu ilçesi Atatürk Mahallesi’ndeki evinden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan çiftçi Kerim Kayrak’ı bulmak için Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) bağlı ekipler Müdür Bekir Şen başkanlığında 48 saat boyunca arama çalışması yaptılar.

Turgutlu ilçesinde Aşağı Bozkır ve Yukarı Bozkır mahallesi arasında bulunan ve Kayrak’a ait olan İncir bahçesi etrafından aramalarını sürdüren ekipler, tarlanın biraz ilersindeki düzlükte çalışmalarını yoğunlaştırdı. Titizlikle arama çalışması yapan ekipler bir süre sonra toprağa gömülü halde, elleri dışarıda bırakılmış bir erkek cesedine rastladı. Yapılan çalışma sonrası bulunduğu yerden çıkarılan cesedin 2 gündür aranan Kerim kayrak’a ait olduğu iddia edildi. Ceset üzerinde inceleme yapan ekipler, işkence yapıldıktan sonra yakılarak toprağa gömülen cesedin Kayrak’a ait olma ihtimali üzerinde duruyor.

Bunun üzerine hemen Jandarma bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Kerim Kayrak’a ait olduğu tahmin edilen cesetle ilgili çalışma başlatıldı.

Jandarma Kayrak’ın cinayete kurban gitmiş olasılığı üzerinde dururken, olayın şüphelileri üzerinde de çalışma başlattı. Kayrak’ın miras yüzünden öldürülmüş olasılığı üzerinde duruluyor.

BUNUN ADI VAHŞET

Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) başkanı Bekir Şen ise “Ekiplerimiz uzun zamandır bu kişiyi arıyordu. Aranan şahsa sağ olarak ulaşamayacağımız endişesini taşıyorduk. Çünkü bize gelen verilerde cinayete kurban gitmiş olma ihtimalini vardı. Bugüne kadar birçok arama vakasına katıldım, böylesine ilk defa tanık oldum. Bunu yapanların insan olmaması gerekir. Bu tam bir vahşettir” dedi

 

Editör: TE Bilişim