Geçen akşam AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş’ın yakınlarının kaza yaptığı ve 4 kişinin yaralanıp 1 kişinin hayatını kaybettiği noktada, bugün bir kaza daha meydana geldi ve bir motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi. Yol yapımı çalışması devam eden alanda kavşağın çok keskin oluşunun kazalara neden olduğu iddia edildi.

Manisa istikametinden Turgutlu'ya giden Mehmet Ay(44) idaresindeki 45 ZB 5823 plakalı motosiklet, Turgutlu’dan Manisa istikametine giden İlhami İhsan Sağsöz(48) yönetimindeki hammadde yüklü 41 K 2636 plakalı çekici ve 41 K 2569 dorse plakalı TIR’la çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosikletten fırlayan Mehmet Ay, gelen 112 acil servis ekipleri tarafından Tugutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ay, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. TIR sürücüsü Sağsöz, motosikletin karşı şeritten hızlı geldiğini belirterek "Beni görünce panikledi, hızlı geldiği için ve kavşağın çok keskin olmasından dolayı çarpıştık” dedi.

KARAYOLLARI İLE GÖRÜŞMEMİZ SÜRÜYOR
Kazanın meydana geldiği noktada birçok ölümlü kazanın olması, yolda mühendislik hatası olabileceği iddialarını beraberinde getirdi. Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü konuyla ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi: "Söz konusu yolun yapımı için çok uğraştık. Çalışmalar başladı ve devam ediyor. Karayolları yetkililerine son meydana gelen kazalar hakkında bilgi verdik. Burada işaretleme, uyarı ve ilave tedbirler alınması konusunda neticeyi bekliyoruz. Projede oraya yapılacak bir kavşak var, yapım aşamasında sıkıntı oluşturuyor. Karayolları ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu yol iki yıldır takibimizde olan bir bölge ve buraya dönemin valisini davet ederek bilgilendirmiştik. Kısa süre arayla, can kayıplarının olması çok üzücü. Bu yolda daha önce can kayıpları yaşandı. Temennimiz bu yolun bir an önce tamamlanmasıdır ve başka üzücü olaylarla karşılaşmamaktır."


Editör: TE Bilişim