M.D.'nin avukatı Muhittin Doğan, Betül Ekinci ile annesinin aynı erkekle cinsel ilişkilerinin olduğunu iddia etti.
Betül Erkenci'nin annesi Gülay Tok ile ilişkisi olduğu iddia edilen ve Gülay Tok'un ayrılmak istediğini belirttiği M.D. ailenin ikamet ettiği evde anne Gülay Tok'u bıçakla ağır yaralamış ve kızı Betül Erkenci'de araya girmek isterken boğazına aldığı bıçak darbesiyle ölmüştü. Konuyla ilgili olarak üçüncü duruşmada da karar çıkmadı ve mahkeme 28 Nisan 2016 tarihine ertelendi.
24 yaşındaki Betül Erkenci cinayetini işleyen katil zanlısı M.D. bugün üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Betül Erkenci'nin cinayet davası Turgutlu Ağır Ceza Mahkemesinde görülürken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platform ise adliye önünde basın açıklaması yaptı. Ayrıca üçüncü duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platform üyeleri, Yaşamder üyeleri takip etti.
Öte yandan katil zanlısı M.D.'nin avukatı Muhittin Doğan, mahkeme çıkışı açıklamalarda bulundu. İlginç iddialar ortaya atan Muhittin Doğan, olayın bir kadın cinayetini olmadığını ifade ederken, merhum Betül Erkenci ve annesi Gülay Tok'un aynı erkekle cinsel ilişkilerinin olduğunu iddia etti. Avukat Muhittin Doğan, "Müvekkilim bu olayda kasten adam öldürme suçundan yargılansa da, bu olayda kasıt bulunmamaktadır. Söz konusu suç aleti bıçak, ölen maktulun annesi tarafından eve getirilmiştir ve daha sonra maktule bıçak verilmiştir. Maktul sanığı öldürme kastıyla hareket ederken, bıçağı elinden almıştır ve annesinin itmesiyle iki birlikte üst üste koltuğa düşme suretiyle bıçak omuz bölgesine saplanmıştır. Gerçekten kişi öldürme kastıyla eve gitmiş olsaydı, birden fazla bıçak darbesi olayı gerçekleştirirdi. Çünkü burada tamamen öldürmeye yönelik bir eylem değil ve sanık daha sonra bıçağı bırakıp evden kaçmıştır. Olay sıradan, basit bir kadın cinayeti gibi görünmektedir ama mahkeme tarafından taleplerimiz değerlendirilmedi. Eksik bir soruşturma ile dava açıldı ve eksik bir inceleme ile de dava bitirilmek istenmektedir. Müvekkilin hiç bir şekilde kastı yoktur, olayda ölen kadın ve kadının annesi birlikte aynı kişiyle cinsel birliktelikleri olan kişilerdir. Dolayısıyla müvekkil bu durumu öğrenip, bunun vermiş olduğu psikolojik ıztırap ve baskı ile 3'ü birlikte tartışmışlardır. Tartışmanın akabinden öldürme gerçekleşmiştir, müvekkil bu konuyu tasarlayarak olay yerine gitmemiştir. Müvekkilin bu olayı daha önceden tasarladığı gibi bir belge yoktur. Mahkemede zaten eksik inceleme ile zaten yargılamayı bitirmek istemiştir. Bu yönde savcıdan esas hakkında mütalaa istemiştir. Dosya aydınlanmadan, dosyadaki tahrik hükümleri hiç bir şekilde irdelenmeden bu olay kapatılmak istenmektir. Sosyal medya ve kadın derneklerinin tavırları bu yargılamanın bu boyuta gelmesinde etken olmuştur" dedi.
Mahkeme çıkışında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu basın açıklaması yaptı. Kadın cinayetlerinde iyi hal ve pişmanlık ilkesinden uzak durulması gerektiğini ifade eden platform üyeleri hükümeti, yetkilileri ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanını eleştirdiler.

Editör: TE Bilişim