50. yıl tören alanında başlayan miting, toplu halde Atatürk Bulvarı'ndan Koza Meydanı'na kadar olan yürüyüşle son buldu. Mitinge CHP Manisa milletvekilleri Hasan Ören, Sakine Öz, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Vahit Doğrucu, MHP Turgutlu İlçe Başkanı Osman Kulalı, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler, çevre il ve ilçelerin çevre platformları, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçileri katıldı. 50. yıl alanında konuşmanın yapılacağı Koza Meydanı'na kadar yürüyen grup sloganlar atarak "vahşi madenciliğin" durmasını istedi. Turgutlu Emniyet güçleri ve Manisa’dan gelen takviye kuvvetler alanda ve yürüyüş yolunda geniş güvenlik önlemleri aldı.
Koza Meydanı'nda yapılan konuşmalarda milletvekilleri, halkın toprağına sahip çıktığını dile getirirken, MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Maden çeşitli dış baskılarla buraya gelmiştir ve halkın desteğiyle gidecektir. Yalandan 'halkı istihdam edeceğiz' diyorlar. Katledilen doğa varken insanlar parayı ne yapacak” dedi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, “Bu haklı davamızdan asla geri adım atmayacağız. Mücadelemiz devam edecek” şeklinde konuştu. CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, “Bu doğa katliamına nasıl göz yumuyorlar. Bu insanlar sadece muhalefetin insanı mı?” dedi.
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören ise, “Geçmiş dönemlerde siyasi baskılarla yabancı yatırımcılara açılan Çaldağı'nda 300 bin ağaç kesildi. Biz doğamızı koruyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim