İlçenin tanıtımına katkı sunacak proje ve çalışmalara destek vermeye devam eden Turgutlu Belediyesi, bu kapsamdaTürk Halk Müziği Sanatçısı ve program yapımcısı Turgay Başyayla’nın ulusal bir televizyon kanalında yayınlanan Lezzet Durağı adlı programının çekimlerine destek oldu. Karaköy Mahalle Muhtarı İlhan Sülün’ün organizasyonuyla, Turgutlu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger’in de katılımıyla mahalle meydanında bir araya gelen vatandaşlar, çekimler öncesi hazırlıklarını yaptı. Meydanda Gökgedik Mahalle Muhtarı Hüseyin Kaygısız, Sivrice Muhtarı Mehmet Ata, Aşağıbozkır Muhtarı Sabahaddin Özakgün, Kuşlar Muhtarı Mehmet Yaşar, Irlamaz Muhtarı Ali Akman, Karaoluk Muhtarı Mustafa Görgülü, Avşar Muhtarı Mehmet Kahrıman ve Ören Mahalle Muhtarı Selahaddin Behcan da yer aldı. Turgay Başyayla ve ekibi de renkli görüntülerin oluştuğu meydanda çiçeklerle karşılandı. Lenger ve Sülün ile röportaj yapılırken, Karaköy’e gelmelerinden dolayı Başyayla’ya teşekkür eden Muhtar Sülün, “Sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Köyümüz Turgutlu’nun her yerinde olduğu gibi sıcak, samimi insanların yaşadığı bir yer. Doğasıyla bambaşka olan köyümüzde geleneğimizi, göreneğimizi ve kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Sizleri ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Meydanımızı gördüğünüz, düğün havasında bir gün geçirmekten de mutluyuz” dedi.

“KaraköyümüzeHoşgeldiniz”

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin’in selamlarını ileten Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger de misafirlerini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Turgutlumuz’un her yeri birbirinden güzel olan Karaköy’ümüze hoşgeldiniz. Sizlere değerli Başkanımız Turgay Şirin’in selamlarını getirdik. Kıymetli muhtarlarımız ve hemşerilerimizle sizleri en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Program formatınıza uygun olarak elimizden gelen desteği vermeye çalıştık. Manisa’nın en güzel ilçelerinden biri olan Turgutlumuz’un sizlerin aracılığıyla ulusal bir kanalda yer alacak olmasından mutluluk duyacağız. Gördüğünüz gibi muhtarlarımız da hemşerilerimiz de heyecanlı. Mutfağımızın en güzel lezzetlerini, geleneğimizi, göreneğimizi, adetlerimizi ekranlarda izleyeceğiz” dedi.

Çökertme ve Harmandalı Şov  

Türk Halk Müziği Sanatçısı ve program yapımcısı Turgay Başyayla da kendilerini karşılayan herkese teşekkür ederek, “Selamlarını seve seve kabul ettiğimiz Değerli Belediye Başkanı Turgay Şirin’e teşekkür ediyorum. Manisa bölgesine gelmekten dolayı memnunuz. Bugün de burada güzel bir atmosfer oluşturulmuş. Türk insanın en güzel meziyetlerinden biri olan misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Amacımız elbette geleneğimizi, göreneğimizi, mutfağımızı unutturmamak; yaşatmak” diye konuştu.   Röportajların ardından meydanda düğün atmosferi oluştu. Turgay Başyayla, Turgutlu Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ile Harmandalı ve Çökertme oynadı. Davul zurna eşliğinde oynanan oyunlar alkışlarla sona erdi.

Kazanlar Kaynadı, Üzümlerse Pekmez İçin Ezildi

Programın formatı gereğidevam eden çekimlerdemahalleli kadınlarla birlikteyörenin mutfağından keşkek, aşure, tas kebabı, börek, bazlama, otlu pide, yufka tatlısı yapıldı. Siyah üzüm pekmezinin de yapıldığı gün boyu süren çekimlerde bölgenin doğal güzellikleri de kayıt altına alındı,  Turgay Başyayla ve ekibi alkışlarla Karaköy’den ayrıldı.

 
Editör: TE Bilişim