Turgutlu’nun Hacıisalar köyünde yaşayan Halil, bir evin iki çocuğundan biri. Ailesi, birçok doktora götürmesine rağmen her gittiği yerin bir öncesi için "yanlış tedavi uygulamışlar" dediği belirtildi.

HALİL'İN ELİ KALEM TUTSUN
Doğum sırası lif kopması tanısıyla tedavi gören Halil, kolu nedeni ile arkadaşlarının arasına karışamıyor ve her oyunu onlarla oynayamıyor.
Halil Emran'ın babası Mehmet Emran, büyüklerden isteğinin bu işi çözebilecek doktoru göstermeleri olduğunu söyledi. Doğum esnasında kas kopması olarak söylendiğini anlatan Mehmet Emran, şöyle konuştu: "9 Eylül Üniversitesinde bir ameliyat yaşadı Halil, orada kas kopması olduğunu söylediler. Ameliyat zannedersem başarılı geçmedi. Çünkü kolu hâla kullanamaz halde. Sadece iki parmağını oynatabiliyor. Doktorlar bize detaylı bir bilgi vermedi desem daha iyi olur. Derdimizi anlatamadık doktorlara. Kendimiz çabaladık olmadı." Sadece çocuğunun kolunun düzelmesini istediğini anlatan Emran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tek umudumuz bir doktorun çıkıp bize ben çocuğunuzun koluna çare bulacağım, ameliyat edeceğim demesi. Çocuğumun kolunun iyileşmesini istiyorum. Yani ben para pul hiçbir şey istemiyorum. Sadece sağlığına kavuşmasını istiyorum. Yani kalem tutup kendi işini görmesini istiyorum. Başka da bir beklentim yok.” 
Anne Cemile Emran ise; Halil'in şimdi 4,5 yaşında olduğunu belirterek şunlarısöyledi: "Halil doğum esnasında bu duruma geldi. Arkadaşları arasında sıkıntı çekiyor. Çocuğum arkadaşlarının arasında mahcup duruma düşüyor. Halil sürekli olarak anne neden ben onun yaptığını yapamıyorum. Neden yapmıyorum neden edemiyorum diyor. Ben bu işi yaparım, ben bunu düzeltirim diyen bir doktor umudumuz. Halil’i birçok yere götürdük ancak her doktor ayrı bir şey söylüyor kimi yanlış tedavi diyor kimisi bu tedavi böyle olmamalıydı diyor. Oğlumuzun iyileşmesini ve arkadaşlarıyla oynamasını istiyoruz.” 

HALİL ARTIK İYİLEŞSİN
Kolunu kullanamadığı için arkadaşlarıyla rahat oynayamayan Halil’in arkadaşları ise; “ Halil iyileşip bizimle oynasın istiyoruz” diyor. Sokağa çıktığında kolunu sağlıklı kullanamadığı için arkadaşlarıyla sınırlı oyunlarda birlikte olan Halil de bu durumundan çok üzgün olduğunu ve bir an önce tedavi edilmek istediğini söyledi. Halil, "Doktor amcalar kolumu iyileştirirse elimle kalem tutacağım" dedi.

Editör: TE Bilişim