Turgutlu  Ticaret Borsası’nın Tarım Ürünleri Gıda Çarşısında bulunan alana yaptıracağı Bülent Koşmaz Sosyal Tesisleri’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil’in yer aldığı törene Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Sezer ve İskender Tunç, Garnizon Komutanı Per. Bnbş. Öner Haşim Olgun, Jandarma Komutanı Jan. Bnbş. Levent Türker, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanvekili Gültekin Aşçı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Fatih Özer, Serhat Çetin, merhum Bülent Koşmaz’ın eşi Saaded Koşmaz, kızı Sedef Koşmaz Çobanoğlu, damadı Utku Çobanoğlu’nun yanı sıra çevre ilçelerden gelen oda başkanları, sivil toplum örgütleri başkanları, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Tören öncesinde  şehitler ve vefat eden üyeler için mevlit okutuldu. Törene katılanlar misafirlere lokma ikram edildi.

Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan, törene katılanlara teşekkür ederek, daha önce Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapan merhum Bülent Koşmaz adına yapılacak üç katlı sosyal tesiste, toprak, yaprak, su, gıda tahlil laboratuvarının yanı sıra satış salonu ve mescit bulunacağını açıkladı.
Başkan Orcan yaptığı konuşmada  “İyi tarım, naturel tarım ve organik tarım uygulamalarının gerçekleşmesi için, çocuklarımızın daha sağlıklı besinlerle beslenebilmesi için Turgutlu’muz için büyük bir ihtiyaç laboratuvarın temel atma törenindeyiz. Tesisimizin ismini Bülent Koşmaz Sosyal Tesisleri koyduk. Merhum Bülent Koşmaz abimiz Manisa’nın isimsiz kahramanıdır. Temelini atacak olduğumuz bu tesisi kısa sürede bitirip seferberlik ilan ederek İlçe Tarım’la işbirliği içerisinde bütün köylerimizi dolaşarak bilgilendirme çalışmaları yapmak arzusundayız. Tek hedefimiz var. Ülkemizi karşılıksız seviyoruz. Bu topraklar Atalarımızdan bize emanet. Emaneti de bulduğumuz gibi veya daha iyi şekilde çocuklarımıza teslim etmeliyiz” dedi.

Sosyal Tesislere  eşi Merhum Bülent Koşmaz’ın verildiği için teşekkür eden Saaded Koşmaz ‘Bugün temelini atacağımız Bülent Koşmaz su, toprak ve yaprak tahlili laboratuarı ülkemiz tarımı için çok büyük bir hizmet. Türkiye kaybetmekte olduğu tarım gelirlerini ancak böyle bilimsel çalışmalarla geri kazanacaktır. Bülent Koşmaz, hayalleri güçlü olan bir insandı. Sizler de bu çalışmalarda ona çok destek verdiniz. Son yıllarda Türkiye, Dünya da adına 4.0 denilen sanayi devrimini tartışmaya başladı. Ama Bülent Koşmaz, bu devrimi uzun yıllar önce tartışmaya başlamış ve bu konuda yapılan çalışmaları yakından takip etmişti. Bu devrim için Türkiye’de bilim adamlarına ihtiyaç vardı. Ülkesinde bilimin gelişmesi, eğitilmiş insanları çoğalması gerekiyordu. Bu da ancak eğitim ile gerçekleşe bilirdi. Bu konularda  Dünyayı çok iyi takip edersi. AR-GE çalışmaları, sanayide robotlar, bilim adamlarının icatları konusunda sürekli kafa yorardı. Ve Türkiye’nin bu konularda çok gerilerde kalmasına da üzülürdü. Bunların içinde tarım ise çok özel bir yere sahipti. Manisa için ihtisaslaşmış Tarım Organize Sanayi Bölgesi’nin yapılaması gerektiğini ifade ederdi. Bu bölgede tarım için AR_GE çalışmaları yapılmalı, özellikle tohum yetiştirilmeli ve teşvik kapsamında olmalıydı. Kendi zengin değildi ama, fikirleri çok zengindi. Ülkesi için yaşadı. Aklını ülkesi için kullandı. Sizlerde onun en büyük destekçisi oldunuz. Hepinize en içten teşekkürlerimi sunarım’ diye konuştu.

Turgutlu Kaymakam Uğur Turan yaptığı konuşmada ise,  “Turgutlu’ya kim çivi çakarsa Allah ondan razı olsun deriz. Biz bu toprakların üstünde yaşamanın sorumluluğunu biliriz. Biz beraber olduğumuz sürece, laboratuvarları da yaparız, üniversiteleri de yaparız. Bizim büyüklerimizin elini öpmeye ihtiyacımız var. Açılacak laboratuvarın Turgutlu tarımına, Manisa tarımına ve Türk tarımına katkılar sağlayacağına inanıyorum. Üstat Necip Fazıl’ın dediği gibi ‘Devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışacağız’. Allah hayırlı uğurlu etsin. Emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bülent Koşmaz Sosyal Tesisleri’nin temeli, konuşmaların ardından yapılan dualarla Kaymakam Uğur Turan, Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Orcan, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanvekili Gültekin Aşçı, merhum Koşmaz’ın eşi Saaded Koşmaz ve davetliler tarafından atıldı.
 


 
Editör: TE Bilişim